U OVOJ ZEMLJI MORATE DA OŽENITE DVE ŽENE: Ili ćete biti osuđeni na doživotnu robiju sa teškim radom
Foto: Shutterstock

Neverovatan zakon

U OVOJ ZEMLJI MORATE DA OŽENITE DVE ŽENE: Ili ćete biti osuđeni na doživotnu robiju sa teškim radom

Planeta -
Pojedini Nigerijci su ovih dana sa zbunjenošću i uzbuđenjem primili vest o obaveznom poligamiji. Naime, aktivisti su poslali navodni dopis Vlade Eritreje u kojem se traži od muškaraca da ožene najmanje dve žene jer postoji akutan nedostatak muškaraca zbog žrtava tokom građanskog rata sa Etiopijom.

U izjavi vlade, kako tvrde aktivisti, piše sledeće:

"Na osnovu Zakona Božjeg o poligamiji, a imajući u vidu okolnosti u kojima se zemlja suočava sa nestašicom muškaraca, eritrejsko ministarstvo vera je donelo sledeću odluku:

- Prvo da svaki čovek treba da oženi najmanje dve žene i muškarci koji odbiju biće izloženi na kaznu doživotnog zatvora sa prinudnim radom. Žena koja pokuša da spreči svog muža da oženi drugu ženu biće kažnjena doživotnom robijom", piše u dokumentu koji su objavili aktivisti.

U međuvremenu su neki Kenijci reagovali na ove najave zbunjenošću, sugerišući da bi mogli odmah da promene svoje državljanstvo i iskoriste novi zakon u zemlji.

Dvogodišnji rat između Eritreje i Etiopije odneo je oko 150.000 vojnika u smrt, a to su najviše osetili Eritrejci kojih ukupno ima oko 4 miliona.

(Whistler)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja