UBICA IZ ORLANDA DELOVAO JE SAM: Policija tvrdi da nije imao pomoć
Foto: Printscreen Twitter

Policijska tvrdnja

UBICA IZ ORLANDA DELOVAO JE SAM: Policija tvrdi da nije imao pomoć

Planeta -

Zvaničnici američke policije izjavili su da je u toku istraga o tome da li je napadač, koji je ubio 49 ljudi u gej klubu u Orladu, imao nečiju pomoć, ali ističu da ne veruju da bi bilo ko povezan sa tim napadom mogao da predstavlja opasnost po građane.

FBI i druge bezbednosne agencije, u potrazi za dodatnim dokazima, pretražuju klub "Puls" gde se dogodio masakr kao i okolne ulice koje su blokirane, prenosi Rojters.

Predstavnici bezbednosnih snaga su u potrazi za dokazima da li je ubijeni napadač sarađivao sa još nekim prilikom planiranja i sprovođenja napada, izjavio je tužilac Li Bentli.

"Pokrenute su istrage i protiv drugih osoba, radimo maksimalno temeljno. Ako je još neko učestvovao u ovom zločinu, biće krivično gonjen", rekao je Bentli na konferenciji za novinare.

Zvanicnici su naglasili da veruju da nije bilo još napadača i da nema dokaza da postoji bilo kakva pretnja po javnost.

Američki mediji preneli su ranije da je napadač Omar Matin (29), pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi. Njegov otac, izbeglica iz Avganistana, izjavio je da njegov sin nije bio radikalizovan, ali da je imao jaka anti-gej osećanja.

Islamska država preuzela je danas odgovornost za taj napad u Orlandu, u kojem su još ranjene 53 osobe, a počinioca tog zločina je nazvala "vojnikom kalifata".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track