(VIDEO) UBIO IH U PROGRAMU UŽIVO, PA PUCAO U SEBE: Ubica američkih novinara umro u bolnici!
Foto: Ps Twitter

Podlegao

(VIDEO) UBIO IH U PROGRAMU UŽIVO, PA PUCAO U SEBE: Ubica američkih novinara umro u bolnici!

Planeta -
Vester Li Flanagan pucao je u sebe na putu I-66 u okrugu Fekvir, ali je preživeo. Ubio je novinarku Alison Parker i snimatelja Adama Vorda, a treća žrtva, žena koju su intervjuisali, preživela je ranjavanje

NJUJORK - Čovek koji je danas ubio novinarku i snimatelja TV stanice WDBJ7 dok su bili uživo uključeni u jutarnji program pokušao je samoubistvo i preživeo, ali je umro u bolnici, javlja Raša tudej.

Vester Li Flanagan II, koji je poznat i kao Brajs Vilijams, pucao je u sebe na putu I-66 u okrugu Fekvir, javlja WDBJ pozivajući se na policiju.

Prethodno je ubio kolege Alison Paker (24), novinarku, i snimatelja Adama Vorda (27).

Viki Gardner, žena koju je Alison intervjuisla kad je Flanagan zapucao, takođe je pogođena, ali je operisana i preživela je.

On je postavio snimke ubistva na Tviter i Fejsbuk i hvalio se njima. Jedan možete da pogledate na linku ruske TV Zvezde.

Телеканал "Звезда"

Убийца американских журналистов выложил видео расстрела в Сеть

26 августа 2015, 19:15

Стрелок, которого подозревают в убийстве американских журналистов телеканала WDBJ7 в штате Виргиния, выложил в своем аккаунте в Facebook видео расстрела. Позже его страница в соцсети была заблокирована. ... Подробнее »

"Snimio sam pucnjavu, pogledajte Fejsbuk", napisao je na Tviteru pre nego što mu je nalog ugašen. Takođe je komentarisao kako Alison pravi rasističke komentare.

Flanagan (41) je radio za WDBJ od marta 2012. do februara 2013. kao multimedijalni novinar. Radio je sa obe svoje žrtve skoro godinu dana. Prethodno je radio na televiziji NBC, a kad su ga 2000. otpustili odatle, tužio ih je zbog rasizma.

"Vester je bio nesrećan čovek", izjavio je generalni menadžer WDBJ Džef Marks.

"Brzo je stekao reputaciju čoveka s kojim je teško raditi... Prosto je navodio ljude da kažu nešto što može da shvati kao uvredu", kazao je on i dodao da ga je WDBJ otpustila posle previše incidenata i provala besa.

"Nije to dobro podneo. Morali smo da zovemo policiju da ga isprati iz zgrade", dodao je Marks.

Posle ovog otkaza, Flanagan se žalio Komisiji za ravnopravno zapošljavanje (Equal Employment Opportunity Commission), ali ona nije našla dokaze za njegove tvrdnje, pa je poništila žalbu.

(Russia Today)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja