UBIO SINA ZBOG NEMARA Bebica umirala na paklenoj vrućini dok je on slao erotske poruke tinejdžerkama
Foto: Printscreen Twitter

Slučaj koji je potresao svet

UBIO SINA ZBOG NEMARA Bebica umirala na paklenoj vrućini dok je on slao erotske poruke tinejdžerkama

Planeta -

Džastin Ros Haris (35) iz američke savezne države Džordžija koji je svog 22-mesečnog sina Kupera ostavio vezanog u automobilu sedam sati dok je napolju bio 31 stepe, optužen je za ubistvo, a preti mu kazna doživotnog zatvora pošto ga je sud proglasio krivim po svim tačkama optužnice.

Naime, Haris je u junu 2014. otišao u kanleariju i sina ostavio u autu gde je temperatura dosezala i da 49 stepeni zbog čega je dečak posle nekoliko sati preminuo.

Tokom suđenja se saznalo da je Haris , dok je njegov sin bio zatvoren u vrelom automobilu, razmenjivao eksplicitne seksualne poruke s najmanje dvije žene.

Tužioci su tvrdili i da je Haris namerno ostavio sina u autu i da je vodio dvostruki život i nameravao da napusti svoju porodicu. Tužioci su u sudnicu doveli i žene s kojima se dopisivao, među kojima je bila jedna maloletnica kao i žena za koju je Haris tvrdio da je voli.

Dok je njegov sin u automobilu umirao, Haris se dopisivao s tinejdžerkom i tražio da mu pošalje fotografije svojih golih grudi.

Kako su ispričali na sudu, Haris je nameravao da ostavi svoju suprugu, ali nije to učinio dok je njihov sin bio živ. Advokat nemarnog oca tvrdio je kako je smrt bila posledica nesrećnog slučaja i kako je Haris jednostavno zaboravio na svog sina.

Haris nije želeo da svedoči, ali je plakao nekoliko puta tokom suđenja, posebno kada su se poroti pokazivale fotografije njegovog mrtvog sina. Istražioci koji su radili na slučaju posle smrti dečaka saznali su da je Haris nekoliko dana ranije na internetu pretraživao "deca u vrućim automobilima" i "kako preživeti zatvor".

Isto tako, pokazalo se da je Haris imao zanimljiv onlajn život. Koristio je nekoliko "dejting" stranica i u dopisivanju s jednom devojkom konstatovao da mu nedostaje vreme koje bi posvetio samo sebi. Njegova supruga Liana je u februaru ove godine podnela zahtev za razvod.

https://twitter.com/search?q=Justin%20Ross%20Harris&src=typd

Izricanje presude zakazano je za 5. decembar.

(Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track