UHAPŠENI CRNOGORAC NIJE TERORISTA: Podgoričanin naoružan do zuba nije krenuo u Pariz!
Foto: Reuters

Saopštenje nemačke policije

UHAPŠENI CRNOGORAC NIJE TERORISTA: Podgoričanin naoružan do zuba nije krenuo u Pariz!

Planeta -
Crnogorska policija saopštila je da je osoba koja je uhapšena u Nemačkoj pravoslavne veroispovesti i da nema veze sa terorizmom

Mediji su preneli da je čovek iz Crne Gore uhapšen sa većom količinom naoružanja i eksploziva u Nemačkoj 5. novembra, a policija veruje da je možda u vezi sa napadačima iz Pariza. Kako se navodi u saopštenju, Upravi policije MUP-a Crne Gore se, putem međunarodne policijske saradnje, redovnim putem obratio oficir za vezu policije Nemačke, posredstvom NCB Interpol Podgorica.

"Taj dopis je Sektoru kriminalističke policije stigao 10. novembra 2015. godine. U dopisu je navedeno da je 05. novembra 2015. godine u jutarnjim časovima, redovnom kontrolom saobraćaja zaustavljeno vozilo VW Golf V, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo jedno lice, V.V. (51) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je određena količina oružja i municije. Takođe smo ovim dopisom obavešteni da je njihovim proverama utvrđeno da se ovaj slučaj tretira kao pojedinačan, te da ga policija Nemačke ne dovodi u vezu sa terorizmom, drugim oblicima nasilja i organizovanim kriminalom", saopštila je Uprava policije.

MUP Crne Gore navodi da je izvršenim proverama je utvrđeno da V.V, star 51 iz Podgorice, građanin pravoslavne veroispovesti, nije poznat policiji kao izvršilac teških krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

"Dakle, informacije kojima raspolažemo u ovom momentu, a koje su dobijene od oficira za vezu nemačke policije, ne ukazuju na to da je ovo lice povezano sa terorističkim aktom u Francuskoj. Ukoliko od kolega iz Nemačke dobijemo drugačije informacije ili bilo kakav zahtev za saradnju od partnerskih službi, naši službenici će postupiti po tome i preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Dakle, crnogorska policija će svakako sa partnerskim službama nastaviti komunikaciju vezano za ovaj i za sve slučajeve za koje postoji interesovanje za saradnju i razmenu podataka na nivou međunarodne policijske saradnje", stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track