UHVAĆEN DUH: Posle 26 godina uhapšen kubanski plaćeni ubica, povezivali ga sa Eskobarom i Kastrom
Foto: Youtube/Printscreen

Bio i okoreli pljačkaš

UHVAĆEN DUH: Posle 26 godina uhapšen kubanski plaćeni ubica, povezivali ga sa Eskobarom i Kastrom

Planeta -

Američka policija konačno je uhapsila begunca s Kube koga su tražili dugih 26 godina.

Anibal Mustelijer optužen je za oružanu pljačku i tešku krađu. Budući da se 26 godina skrivao od policije, dobio je nadimak Duh.

Kada je devedesetih izdat nalog za njegovo hapšenje imao je smeđu gustu kosu i odisao je nekim mladalačkim izgledom, navodi Majami tajms. Danas, kosa mu je seda, obrazi upali, a lice mu je naborani.

Mustelijera sumnjiče i da je bio plaćeni ubica. Navodno, ubijao je za kolumbijske narko-kartele, uključujući i kartel Medeljin Pabla Eskobara. Neki su ga čak povezivali sa kubanskim predsednikom Fidelom Kastrom. Tvrdi se da je za novac ubio Kubanca Fransiska Kondom-Gila. Osumnjičen je i za pokušaj atentata.

Budući da mu karijera plaćenog ubice nije bila baš uspešna, Duh je počeo s pljačkama banaka. Veruje se kako je upravo on odgovoran za jednu od najvećih pljački na Floridi kada je ukradeno oko 5 miliona dolara.

Poslednjih nekoliko godina skrivao se na području Majamija, a policija ga je uhapsila pošto su uspeli da se infiltriraju u njegovu bandu.

"Sve u vezi sa njim bilo je misterozno. Živeo ja čudnim adresama i imao 3-4 alijasa. Ako je ikada postojao super-oprezan čovek, to je bio on", rekao je agent Ed Hejli.

(miaminewtimes.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track