ULIČNE BORBE ZA CENTAR DAMASKA: Islamska država pred Asadovim vratima!
Foto: Reuters

Ofanziva džihadista

ULIČNE BORBE ZA CENTAR DAMASKA: Islamska država pred Asadovim vratima!

Planeta -
Teroristi Islamske države nadiru prema samom središtu Asadove vlasti, pošto su od pobunjenika preuzeli kontrolu nad nekoliko ulica

DAMASK - Teroristička organizacija Islamska država uključila se danas u ulične borbe protiv islamističkih pobunjenika u Damasku, približavajući se na taj način središtu glavnog grada Sirije i sedišti prredsednika Bašara al Asada, izvestila je sirijska nevladina organizacija "Sirijska opservatorija za ljudska prava".

Sukobi se odvijaju u Kadamu, četvrti na jugu glavnog grada, gde je Islamska država tokom vikenda preuzela kontrolu nad dve ulice.

"To je najbliža tačka središtu glavnog grada do koje je Islamska država dospela", kazao je direktor Sirijske opservatorije Rami Abdel Rahman, koji je potvrdio da je u žestokim sukobima koji su primorali civile na beg, juče ubijeno15 ljudi.

Sirijski bezbednosni izvor potvrdio je sukobe u tom sektoru.

"Zadovoljni što se međusobno bore, ali i oprezni kako bismo mogli da reagujemo ako krenu prema sektorima koje drži vlada", potvrdio je izvor.

Četvrt Kadam bila je relativno mirna od stupanja na snagu primirja između pobunjenika i režimskih snaga pre godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja