UMRLI ZAGRLJENI POD RUŠEVINAMA: Potresna slika oca i sina iz Alepa rasplakala je svet
Foto: Tviter

Užasna slika rata

UMRLI ZAGRLJENI POD RUŠEVINAMA: Potresna slika oca i sina iz Alepa rasplakala je svet

Planeta -

Volonteri Sirijske civilne obrane objavili su potresnu fotografiju na kojoj se vide muškarac i dete prekriveni prašinom i kamenjem.

Čini se kako je muškarac pokušao da zaštiti dečaka od udara jer je koleno privukao do lica i ruku stavio na glavu. Pored njega leži dete, a CNN piše kako se radi o njegovom sinu.

Navodno se radi o napadu koji je izvršen 23. septembra, posle koga su volonteri u ruševinama tražili preživele.

Prema informacijama koje su saznali od volontera, muškarac i njegov sin i još jedno dete iz petoročlane porodice poginuli su u napadu. Njegova supruga i ćerka koje su se nalazile u drugoj prostoriji su preživele, ali su povređene prevezene u bolnicu.

Jedan od aktivista rekao je za CNN kako se radilo o najjačem napadu od marta 2011. godine, ukupno je ovaj vikend na Alepo izvršeno čak 200 vazdušnih napada.

"Ovo nisu Pompeji, ovo je Alep", napisala je jedna osoba na društvenim mrežama uz navedenu fotografiju.

Najveća bitka

Sirijska vojska i njihovi saveznici zauzeli su u subotu područje severno od Alepa, stežući obruč oko istočnog dela grada koji je u rukama pobunjenika.

Zauzimanje Handarata, palestinskog izbegličkog logora smeštenog nekoliko kilometara severno od Alepa prvo je važnije napredovanje vojske u sklopu ofanzive o kojoj je vlada javila u četvrtak uveče. Logor, koji se nalazi na uzvišenom delu grada iznad jedne od glavnih ulica Alepa, u rukama pobunjenika je već godinama.

Stanovnici kažu da su napadi na istočni Alep intenzivniji nego ikada dosad i da se koristi razornije oružje.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track