UPOZORENJE LAVROVA AMERICI: Ne kršite međunarodno pravo, to je rizičan put!
Foto: Fonet Ap

Sevaju varnice zbog Severne Koreje

UPOZORENJE LAVROVA AMERICI: Ne kršite međunarodno pravo, to je rizičan put!

Planeta -

Rusija je upozorila Vašington da je protiv pokretanja jednostranog napada na Severnu Koreju, nakon što je američki potpredsednik Majk Pens izjavio da je okončana era "strateškog strpljenja" prema Pjongjangu.

"To je veoma rizičan put", izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

"Nuklearna avanturistička dejstva Pjongjanga su za Rusiju neprihvatljiva, ali to ne znači da je zauzvrat opravdano kršiti međunarodno pravo", izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

"Nadam se da više neće biti jednostranih akcija poput onih kakva je bila nedavna u Siriji", izjavio je šef ruske diplomatije.

Pens je upozorio Severnu Koreju da ne testira rešenost predsednika Donalda Trampa, objavljujući da su "sve opcije za stolom" u suzbijanju njenog programa nuklearnog naoružanja.Lavrov je izrazio nadu da SAD tim povodom neće preduzimati nikakve jednostrane korake protiv Severne Koreje.

S tim u vezi, kako je kazao, Rusija se nada da će politika SAD biti u skladu sa retorikom predsednika Donalda Trampa tokom njegove predizborne kampanje.Lavrov se osvrnuo i na rusko-američke odnose rekavši da će se Moskva voditi izjavama američkog predsednika Donalda Trampa o njegovoj želji da sa Rusijom uspostavi odnose.

„Rusija je na to spremna“, zaključio je ruski šef diplomatije komentarišući sinoćnu izjavu savetnika američkog predsednika Herberta Mekmastera koji je optužio Rusiju da u Evropi vrši subverzivnu aktivnost, kao i da je došlo vreme da se sa Moskvom „žestoko razgovara“.

On je tom prilikom optužio Rusiju da podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada, za koga tvrdi da je odgovoran za konflikt u zemlji.

(Sputnjik Srbija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track