UŽAS U FRANCUSKOJ: Srbin imao živog ROBA - mesecima zverski mučio i izgladnjivao zemljaka!
Foto: Printscreen YouTube

Žrtva od torture smršala 40 kilograma

UŽAS U FRANCUSKOJ: Srbin imao živog ROBA - mesecima zverski mučio i izgladnjivao zemljaka!

Planeta -

Srbin star 30 godina uhapšen je u francuskom selu Gonfaron, kada je otkriveno da je u ovom mestu mesecima zverski mučio svog prijatelja, takođe Srbina. Nesrećni čovek, žrtva mučitelja je tokom torture i izgladnjavanja smršao čak 40 kilograma, a na njegovom telu pronađene su brojne povrede i prelomi.

Francuski list "France bleu", pre dva dana objavio je priču o ovom zverskom mučenju, koje je otkriveno tek kada je žrtva bukvalno bila na ivici smrti.

Mučitelj je tek tada postao svestan opasnosti koja mu preti, pa je svoju žrtvu odveo u bolnicu, pri tom pokušavajući da se spase tako što je doktore lagao o načinu nastanka povreda.

Kako pišu francuski mediji, lekarima lokalne bolnice je već na prvi pogled bilo jasno da je pacijent mesecima bio izložen zverskoj torturi, zbog čega su odmah pozvali policiju.

Istraga, koja je odmah pokrenuta otkrila je pakao kroz koji je nesrećni muškarac prošao poslednjih meseci. Poslednja povreda koju su otkrili lekari - slomljene obe podlaktice bila je samo delić preživljene brutalnosti.

Kako su saznali, mučitelj je najpre mesecima žrtvu držao bez hrane, a zatim je krenulo iživljavanje.

Stavljao je žrtvi ruke na sto posut komadićima stakla i onda ga bejzbol palicom udarao po dlanovima. Tukao ga je bokserom, ubadao nožem...

A sve je počelo skoro idilično i prijateljski…

Mučitelj je u leto 2015. došao u Srbiju, gde je prijatelju iz rodnog mesta ponudio posao montaže prozora u Francuskoj. Krenuli su zajedno, došli u Gonfaron, gde je mučitelj živeo sa suprugom. Krenuo je posao, i u početku je sve funkcionisalo bez većih problema. Onda je došlo do problema u poslu. Mučitelj je krivio žrtvu što je ostao bez zarade, i započeo torturu. Žrtva, koji ne zna francuski jezik, nije imala kome da se obrati za pomoć...

- Svakodnevno je trpeo mučenje. Često je spavao na balkonu. Supruga mučitelja je sve znala, ali u strahu od muža, nije smela da reaguje. Bila je preplašena kada je policija došla u kuću - objavio je "France bleu".

Mučitelj, koji je uhapšen prošle nedelje tereti se za krivično delo trgovina ljudima sa aktima mučenja i varvarstva, za koje je u Francuskoj zaprećena doživotna robija.

(T.M.S./Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track