UZBUNA NA RIMSKOM AERODROMU: Slovenac ušao u avion i viknuo da ima bombu!
Foto: Juranji List

Novi teroristički napad?

UZBUNA NA RIMSKOM AERODROMU: Slovenac ušao u avion i viknuo da ima bombu!

Planeta -
Italijanski mediji pišu da je neimenovani slovenački državljanin navodno zapretio da će eksplozivnu napravu aktivirati daljinskim upravljačem.U nekoliko navrata bilo najava da bi sledeća meta mogućih terorističkih napada radikala povezanih s Islamskom državom mogao biti Rim

Putnici aviona koji je iz rimske vazdušne luke Fiumicino u sredu naveče trebao da poleti za Beč evakuisani su zbog pretnje bombom, javljaju mediji.

Navodno je jedan putnik iz Slovenije rekao da se ukrcao u avion vazduhoplovne kompanije Niki (koju je osnovao bivši prvak Formule 1 Niki Lauda) s bombom u prtljagu, pa je svih 80-ak ljudi iz aviona evakuisano kako bi policija potražila bombu i neutralizovala pretnju.

Italijanski mediji pišu da je neimenovani slovenački državljanin navodno zapretio da će eksplozivnu napravu aktivirati daljinskim upravljačem.

Kako piše rimska La Repubblica, jedan je putnik primetio da čovek koji sedi pored njega u avionu ima neku napravu u ruci, a kada ga je upitao o čemu se radi, ovaj mu je odgovorio:

"To je daljinski upravljač za detoniranje bombe". U tom trenutku u avionu koji je trebalo da poleti nastala je panika. Putnici su upozorili kapetana o navodnom bombašu, koji je, po nekim navodima, čak imao u ruci tekstove napisane arapskim pismom. Putnik je, kako piše La Repubblica, potvrdio da se u avion ukrcao s bombom u prtljagu.

Kapetan je odmah uzbunio kontrolni toranj i odvezao avion na izolovano mesto. Prema antiterorističkoj proceduri saobraćaj je blokiran.

U jednom se trenutku, s mesta gde je avion bio parkira, počeo da se diže gust dim, iako nije jasan njegov izvor. Policija je Slovenca uhvatila i odvela ga na ispitivanje.

Proteklih je sedam dana u nekoliko navrata bilo najava da bi sledeća meta mogućih terorističkih napada radikala povezanih s Islamskom državom mogao biti Rim, ali nema informacija da je incident na aerodromu na bilo koji način povezan s Islamskom državom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track