UZBUNA U NATO: Ruski ratni brodovi stigli do Sirije, niko ne sme da im priđe!
Foto: Printscreen Youtube

"Kuznjecov" i "Petar Veliki" na zadatku

UZBUNA U NATO: Ruski ratni brodovi stigli do Sirije, niko ne sme da im priđe!

Planeta -

Ruski ratni brodovi stigli su pred sirijsku obalu u istočnom Mediteranu kao pojačanje ruskim vojnim snagama u tom području, rekao je u subotu ruski komandant.

Komandant nosača aviona "Admiral Kuznjecov" Sergej Artamonov izjavio je putem video veze da se brodovi nalaze u "predviđenoj zoni... u istočnom Mediteranu" i da "zajednički sprovode zadatke, manevre zapadno od sirijske obale".

Ruski ratni brodovi stigli su iz Severnog mora preko La Manša. NATO je pažljivo pratio njihovo kretanje.Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost da će brodovi biti iskorišćeni kao podrška ruskoj vojnoj operaciji u Siriji i "povećati patnje ljudi i civila."

Komandant nosača aviona potvrdio je da avioni već poleću s nosača u izviđanje područja sukoba. "Letovi se odvijaju praktično svaki dan zadnja četiri dana", rekao je.

Ruska televizija razgovarala je i sa komandantom nuklearne krstarice "Petar Veliki". Na pitanje nadleću li ih strani aavioni, Vladislav Malakovski rekao je da se "boje da priđu na manje od 50 kilometara, jer znaju koliko je krstarica moćna.

(večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track