(VIDEO) TREĆA NOĆ UŽASA U PARIZU: Nastavljaju se žestoki sukobi sa policijom zbog smrti Kineza
Foto: Printscreen/ Youtube

Haos

(VIDEO) TREĆA NOĆ UŽASA U PARIZU: Nastavljaju se žestoki sukobi sa policijom zbog smrti Kineza

Planeta -

PARIZ - Sukobi u Parizu izazvani pogibijom 56-godišnjeg Šaojo Liua se i dalje ne smiruju, i nesmanjenim intenzitetom traju već treće veče.

Liu je ubijen u nedelju prilikom policijske intervencije koja je krenula po zlu, javljaju francuski mediji.Situacija je tokom sinoćnih demonstracija bila izuzetno napeta, jer su demonstranti, koji su se ispred stanice policije okupili nešto pred 21.00 sati, bacali projektile na snage reda i zgradu stanice, prenosi „Figaro“.

„Iz nepoznatog razloga, protesti su prerasli u nasilje kada su pojedinci razbili prozore na policijskom vozilu i u stanicu ubacili zapaljivu napravu“ navodi „Parizjen“, dodajući da je policijsko vozilo u potpunosti izgorelo.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Francuski mediji prenose, pozivajući se na policijski izvor, da su tri policajca lakše povređena projektilima.Tokom protesta su tri osobe privedene, a situacija je počela da se smiruje oko 23 sata, rekao je isti, neimenovani policijski izvor.U nedelju uveče policija je intervenisala u jednoj stambenoj zgradi u 19. arondismanu zbog „porodične svađe“ kada je, kako je policija saopštila, muškarac koji im je otvorio vrata odmah hladnim oružjem napao jednog policajca.Drugi policajac je, po navodima policije, potom otvorio vatru na tog muškarca smrtno ga ranivši, a muškarac je kasnije identifikovan kao Šaojo Liu, otac petoro dece.

Međutim, porodica Šaojo Liua formalno osporava policijsku verziju događaja i objašnjava da je on makazama sekao ribu kada su policajci upali u njihov stan.„Oko 20:00 sati moja mala sestra je čula da neko kuca na vrata. Pogledala je kroz otvor i ugledala dva naoružana muškarca i jednu ženu. Moj otac je došao do vrata s makazama kojima je sekao ribu za večeru… Policajci su u tom trenutku razvalili vrata, a moj otac se našao na podu“, kaže njegova kćerka.Istraga o ovom incidentu je u toku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Grom razvalio posred automobila! Snimak strašniji od apokaliptičnih filmova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track