(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Dvoje tinejdžera uživo prenosilo svoju smrt na internetu
Foto: Printscreen Youtube

Tuga

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Dvoje tinejdžera uživo prenosilo svoju smrt na internetu

Planeta -

Dvoje ruskih školaraca prenosili su na društvenim mrežama vatreni obračun s policijom, pre nego što su izvršili samoubistvo.

Tinejdžeri Denis i Katja, koji su imali po 15 godina, pronađeni su mrtvi u kući na severozapadu ruske regije Pskov nakon obračuna s policijom, javlja Daily Mail.

Denis je vatrenim oružjem u nogu upucao Katjinu majku. U izjavi za rusku novinsku agenciju Itar Tas, policija tvrdi da su “tela dečaka i devojčice pronađena sa jasnim znakovima samoubistva”, a policija tvrdi da nije uzvratila vatru.

Maloletnici su pucnjavu uživo prenosili na aplikaciji Periskop, a fotografije objavljivali na Instagramu. Katja je u prenosu rekla da “više nemaju opcija”, a Denis je dodao: “Ako se ne predamo, umrećemo. Ali ako se predamo, nikad se više nećemo videti”.

U poslednjem postu na ruskoj društvenoj mreži VK, Denis je napisao: “Voleo sam te, ali uopšte ne shvataš kako si uništila moj razum i život. Zbogom svi, prijatelji i porodico, i poznanici. Ne brinite se, otići ću sa stilom…”Ovakvi incidenti u Rusiji su neuobičajni zbog stroge kontrole oružja.

“Ovo je strašna tragedija. Ispitujemo okolnosti i detalje slučaja”, rekla je za Itar Tas ruska pravobraniteljka za decu Ana Kuznjecova.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv “očajničkog poteza” dvoje maloletnika. Tvrde da je policija pozvana u kuću u selu Krasnije Strugi zbog prijave o nestaloj maloletnoj osobi i da su se po dolasku našli pod kišom metaka.Katja je tokom videoprenosa na Periskopu rekla da u kući ima oružja jer je njen očuh u “specijalnim jedinicama”.

Snimak dalje prikazuje Denisa koji puca sa prozora drvene kuće prema policijskom kombiju.Policija je satima pregovarala sa decom, a na kraju su uz upotrebu šok granata upali u kuću i pronašli Denisovo i Katjino telo.

Oni su poslednje sate života prenosili na Periskopu za vreme kojih su pušili, pili i odgovarali na pitanja školskih prijatelja. Spominjali su sukob s roditeljima kao i da se u zabarikadiranoj kući nalaze već tri dana. Također, Denis je rekao da je upucao Katjinu majku u nogu i da se boje stroge zatvorske kazne. Navodno je bila ljuta jer je Denis prespavao u njihovoj kući, a ona to nije dopustila.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track