(UZNEMIRUJUĆE) POBILI ČITAVU PORODICU U ŠTALI: Dim iz odžaka video se danima, pa niko nije sumnjao
Foto: Printscreen Youtube

Misterija

(UZNEMIRUJUĆE) POBILI ČITAVU PORODICU U ŠTALI: Dim iz odžaka video se danima, pa niko nije sumnjao

Planeta -

Bilo ih je šest, svih šest je ubijeno. Na poljoprivrednom imanju Hinterkaifek, davne 1922. godine, pronađeno je mrtvo pet članova porodice Gruber i njihova sluškinja Marija.

Glava porodice Andreas Gruber, navodno je bio poznati zlostavljač, lokalne legende kažu i da je njegov najmlađi unuk Jozef bio plod incesta između Andreasa i njegove ćerke Viktorije. Iako je naizgled bila reč o pljački koja je pošla po zlu, brojni događaji pre i nakon ubistava kažu da bi moglo biti reči i o nečem puno zagonetnijem.

Andreas Gruber pričao je komšijama da je nakon snežne oluje video otiske stopala koji ne vode nigde, a sluškinja Marija je govorila da je čula neobične zvuke po tavanu. Andreas je komšijama rekao i da je našao tragove pokušaja provale. Osim toga, pričao je i da su dobili novine koje nikad nisu kupili. Komšije nisu previše verovale takvim pričama, pogotovo iz Andreasovih usta. Ko će verovati zlostavljaču koji je dobio dete s vlastitom ćerkom? Uprkos svim tim događajima, čitava Bavarska je ostala šokirana kada su pronađena tela porodice Gruber.

Kako piše portal Crimefeed, nemačka policija je zaključila da su Andreas, njegova supruga Kazilija, ćerka Viktorija i unuka Kazilija ubijeni u štali. Nakon toga, policija je bila uverena, ubica je otišao u sobu sluškinje Marije Baumgartner koju je takođe ubio, a poslednji na red je došao dvogodišnji Jozef. Uzrok smrti su bili udarci u glavu, pretpostavlja se motikom ili nekim sličnim alatom. Starija Kazilija i Viktorija su imale znakove gušenja, a bili su uvereni da je mlađa Kazilija bila ubijena poslednja. Veruje se da je ona čak i preživela početne napade zato što su je pronašli s pramenovima vlastite kose u rukama. Pretpostavlja se da je čupala vlastitu kosu.

Komšije u početku nisu primetili ništa neobično. Uostalom, nekoliko dana su videli dim iz dimnjaka kao dokaz da je neko u kući i da vatra uredno gori. Policija je bila uvjerena da je reč o pljački, ali su odbacili tu teoriju zato što su našli novac po kući, a nije bilo ni znakova pretresanja farme. Osim toga, policiju je najviše iznenadilo to što su sve životinje na imanju bile uredno nahranjene i napojene. Čak i pas čuvar, koji je bio svezan u jednoj štali, je bio živ i zdrav iako malo isprepadan. Tokom godina, policija je ispitala više od 100 potencijalnih osumnjičenih, a poslednje ispitivanje dogodilo se 1986. godine.

Pre 10 godina policijska akademija Furštenfeldbruk je ponudila svojim polaznicima mogućnost istraživanja nerešenog zločina modernom tehnologijom. Zaključak je bio da nedostaje previše tragova, neki dokazi su čak i izgubljeni u međuvremenu, a najbizarnije je što su lobanje ubijenih izgubljene tokom Drugog svetskog rata tako da je nemoguće istraživati uzroke smrti modernim sredstvima. Skoro sto godina je prošlo bez značajnijih pomaka u istrazi i čini se da će misteriozno ubistvo porodice Gruber zauvek ostati neistraženo.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track