(UZNEMIRUJUĆE) POGLEDAJTE TRENUTAK EKSPLOZIJE U ANKARI: Auto bomba se zabio u autobus, 34 žrtve!
Foto: Youtube

Turska optužila Kurde za teroristički napad

(UZNEMIRUJUĆE) POGLEDAJTE TRENUTAK EKSPLOZIJE U ANKARI: Auto bomba se zabio u autobus, 34 žrtve!

Planeta -
Pogledajte momenat kada je večeras u Ankari odjeknula snažna eksplozija, u kojoj, prema navodima bezbednosnih zvaničnika, ima 34 poginulih i 125 ranjenih.

Najmanje 34 osobe su večeras poginule, a 125 je ranjeno u snažnoj eksploziji automobila-bombe koja je potresla centar Ankare, saopštili su turski zvaničnici. Turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu je rekao da je među žrtvama najmanje jedno do dvoje napadača, preneo je Rojters.

Turski bezbednosni zvaničnici ističu da je, po svemu sudeći, u pitanju bio samoubilački bombaški napad. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju koja je ođeknula u parku. Eksplozija je ođeknula u blizini centralnog Geven parka u 18.35, a turski list "Hurijet" navodi da je u blizini i zgrada Ministarstva prosvete. Hurijet dodaje da je jedan broj vozila zapaljen, a na mesto eksplozije stiglo je mnogo ambulantnih vozila. Među ranjenima, mnogi su u teškom stanju.

Kako je preneo Rojters, uzrok eksplozije, koja je odjeknula u parku, zasad nije poznat, kao ni tačan broj žrtava.

Posle eksplozije čula se i pucnjava, navodi britanska agencija. Svedoci kažu da se dim sa mesta eksplozije može videti i sa 2,5 kilometara udaljenosti.

Eksplozija je odjeknula u blizini centralnog Geven parka u 18.35, a turski list "Hurijet" navodi da je u blizini i zgrada Ministarstva prosvete.

Kako je preneo Rojters, uzrok eksplozije, koja je odjeknula u parku, zasad nije poznat, kao ni tačan broj žrtava. Hurijet dodaje da je jedan broj vozila zapaljen, a na mesto eksplozije stiglo je mnogo ambulantnih vozila.

Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok stanica TRT izveštava da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track