(UZNEMIRUJUĆE) ZAVIRITE U NAJGORI ZATVOR NA SVETU Otac je gledao dok me siluju! Po podu su reke krvi
Foto: Youtube

Horor

(UZNEMIRUJUĆE) ZAVIRITE U NAJGORI ZATVOR NA SVETU Otac je gledao dok me siluju! Po podu su reke krvi

Planeta -

Premlaćivanje i nehumani ljudski uslovi su tek početak horora koji proživljavaju zatvorenici u zloglasnom sirijskom vojnom zatvoru Sajdnaja. O zverstvima smo već pisali, ali sada su na videlo izašla i svedočenja zatvoreika kao i video prikaz samog zatvora.

U retko kom zatvoru je život med i mleko, ali u nekima je situacija ipak brutalno nehumana, koliko god udruženja za ljudska prava pričale o tome, upozoravale i pretile. Pravi primer okrutnosti je i ozloglašeni te po mnogima najgori zatvor na svetu - sirijski vojni zatvor Sajdnaja.

Grupa Amnesti Internešnal ispitala je 65 bivših zatvorenika iz Sajdnaje kako bi saznali sve mučne pojedinosti, a uz pomoć forezničnih arhitekata kreirali su taj zatvor i u 3D videu.

Mučenja, smrti i bolesti u zatvoru otkrivaju grozne zločine koje svakodnevno čine pripadnici vladinih oružanih i policijskih snaga, a Amnesti procenjuje kako je u pritvoru zatvora dosad umrlo 17.723 ljudi od početka krize u Siriji.

Lociran samo 30 kilometara od Damaska, zatvor je privremeni ili pak poslednji dom za hiljadu ljudi, a Amnesti tvrdi kako njegov cilj nije kažnjavanje, već isključivo mučenje ljudi.

"Mučenja i silovanja su svakodnevna - rekao je jedan od nekadašnjih zatvorenika, advokat Salam Otman iz Alepa koji je proveo gotovo dve i po godine u zatvoru Sajdnaja zbog organizovanja mirnih protesta. On otkriva kako čuvari već pri samom ulasku premlaćuju zatvorenike na tzv. žurci dobrodošlice, a to ne čine samo rukama, već i kablovima, šipkama. Sve se radi po naređenju", od jela i spavanja do obavljanja nužde.

Premlaćivanja su brutalna i traju po nekoliko sati, a tamo se smatraju dnevnim ritualom. Neki od zatvorenika umiru i zbog lakših povreda poput porezotina jer ne postoji nikakva medicinska pomoć koja bi sprečila infekcije. Nakon smrti, cimeri iz zatvorske sobe ponekad su prisiljeni i provesti dan do dva s mrtvacem u sobi.

"Žele da budu što veće moguće životinje. Na podovima teku reke krvi, zatvorenicima čupaju nokte kako bi iz njih izvukli nepostojeća priznanja, bezbednosne provere redovno sadrže elemente seksualnog zlostavljanja", neka su od brojnih svedočanstva.

Ponižavanje do krajnjih granica

Cilj čuvara često je maksimalno poniženje zatvorenika. Jedan od njih opisao je kako su čuvari prisilili dvojicu cimera u ćeliji da se skinu te da jedan siluje drugog, preteći mu da će umreti ako to ne učini.

Još jedan zatvorenik opisao je kako je silovan na jednom od svojih ispitivanja.

"Sve vreme sam imao povez preko očiju. Leva ruka mi je bila u vazduhu, zavezana, a rame dislocirano. Dok sam visio go, elektrošokerom su me udarali po penisu. Potom su uzeli elektrošoker i nasilno mi ga gurnuli u anus te upalili. Bol je bila ogromna, kao i poniženje. Tada je jedan od čuvara naredio da mi skinu povez i video sam da je moj otac tamo, prislilii su ga da sve to vidi", jedan je od šokantnih opisa silovanja.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track