(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SNIMILI SOPSTVENU SMRT: Ovako zaista izgleda kada džihadisti idu u borbu
Foto: Printscreen Youtube

Užas živi

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SNIMILI SOPSTVENU SMRT: Ovako zaista izgleda kada džihadisti idu u borbu

Planeta -

Uprkos glorifikaciji u propagandnim filmovima Islamske države, njihovi borci zapravo su često jako smotani i zbunjeni. To pokazuje i video snimljen tokom borbe sa kurdskim Pešmergama u blizini Mosula, u kojem se vide bombaši samoubice koji pokušavaju da stignu do kurdskih položaja.

Video je snimljen tokom bitke a pokazuje sukob koji se desio 30 milja severno od Mosula u martu 2016, iako tačan datum još nije određen.

Pre polaska u bitku, jedan od boraca govori u kameru da bi poslao "poruku" i "govori o mučeništvu, jer je to najbliži put u raj."

Dok borci izgledaju prilično uvereni u svoje improvizovano oklopno vozilo pre izlaska iz baze, osećaj hrabrosti im se ubrzo rasipa i nastaje panika u pokušajima da pucaju i pronađu odgovarajuću municiju u vozilu.

Muškarci izgledaju posebno ljuti na jednog od svojih boraca "Abu-Hajara", koji komplikuje ostatak života svoje terorističke grupe.

U jednom trenutku, nakon što jedva pronalaze odgovarajući kalibar za minobacač, jedan od njih ispaljuje raketu u daljinu.

"Dobar posao, ali si ispekao i nas", kaže jedan od njih ali se onda svađa nastavlja.

Kako se snimanje nastavlja i vozilo približava vatri, oni pokušavaju da ispale drugu raketu, ali se bore da pronađu u kamionu onu koja odgovara.

Teroristi su na kraju morali da napuste vozilo nakon što ih je pogodila kurdska raketa koja je ubila vozača. Dok se povlače, čovek koji snima kamerom na šlemu puca i onda se čuje vrištanje nakon kojeg pada na zemlju.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track