VAŠINGTON TAJMS: Hilari je rival izgleda Putin, a ne Tramp
Foto: Fonet AP

Antiruska retorika

VAŠINGTON TAJMS: Hilari je rival izgleda Putin, a ne Tramp

Planeta -

VAŠINGTON - Slušajući Hilari Klinton ovih dana bilo ko bi mogao s pravom da zaključi da je njen rival u izbornoj trci predsednik Rusije Vladimir Putin pre nego Donald Tramp, piše Vašington post.

List u tekstu o nadmetanju demokratske kandidatkinje za Belu kuću i njenog republikanskog konkurenta, za Klintonovu navodi da "dama, naravno, puno veruje u teorije zavere".

"Nekada su svi njeni problemi bili rezultat nekakve bezočne 'ogromne zavere desničara', ali sada kada je u trci za 'lidera slobodnog sveta', ona se suočava sa još bezočnijom međunarodnom zaverom čija je baza u Moskvi i vodi je gospodin Putin", navodi ovaj list.

PARANOIČNI AMERIKANCI Obama: Putin namešta izbore u SAD!

Kada je Vikiliks razotkrio da je Demokratski nacionalni komitet bio naklonjen Hilari tokom unutarstranačkih izbora, na kojima joj je rival bio Bernard Sanders, ona je znala koga će da okrivi: gospodina Putina, piše Vašington post.

List iznosi i druge primere za koje smatra da potvrđuju ovu tvrdnju, uključujući i priče da "miljenici predsednika Rusije možda spremaju hakovanje izbornih mašina na dan izbora kako bi se ukrali glasovi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track