(FOTO, VIDEO) UDALA SE ERDOGANOVA ĆERKA: Na venčanju bili Izetbegović i Rama
Foto: REUTERS 14 5 2016

Ulice zatvorene za saobraćaj

(FOTO, VIDEO) UDALA SE ERDOGANOVA ĆERKA: Na venčanju bili Izetbegović i Rama

Planeta -

Mlađa ćerka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Sumeje Erdogan, udala se danas za biznismena iz vojne industrije Selčuka Bajraktara.

1 / 5 Foto: Ap 14 5 2016

Opštinskom venčanju prisustvovali su 11. predsednik Turske Abdulah Gul, premijer Turske Ahmet Davutoglu, načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Pakistana Navaz Šerif, kao i mnogobrojni državni zvaničnici, biznismeni i umetnici.

Na venčanju je prikazan kraći film koji je počeo fotografijama Sameje i njenog oca dok je još bila dete. Pored toga u filmu su prikazani detalji o njenom privatnom životu i njenim interesovanjima.

Na sličan način je predstavljen i film o mladoženji. U filmu su predstavljeni detalji njegovog života kao studenta, kao i početak poslovne karijere.

Venčanju koje se održalo u Istanbulu, prisustvovalo je 6.000 gostiju a kum sa mladoženjine strane bio je načelnik generalštaba turske vojske Hulusi Akar.

Na fotografijama, koje su objavili turski mediji, vidi se Sumeje Erdogan (30) kako sedi na prednjem sedištu svadbenog automobila noseći maramu na glavi.

Pojedine ulice u Istanbulu bile su zatvorene za saobraćaj, a oko prostora, u kojem je održano venčanje u predgrađu Kučukčekmendže, na evropskoj strani Istanbula, postavljene su dodatne barijere.

Davutogluov dolazak na venčanje mogao bi da odbaci tvrdnje o njegovom sukobu sa turskim predsednikom, ocenjuju turski mediji. On je prošle nedelje najavio da će se povući sa mesta premijera i lidera vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) na kongresu, koji će biti održan kasnije ovog meseca.

Veruje se da je Davutoglu, dodaju mediji, nateran da napusti mesto predsednika vlade zbog čestih neslaganja sa Erdoganom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track