(VIDEO 18+) PRODAJU TELO KAO MESO: Ovako izgleda ulica sa najviše prostitutki na Tajlandu
Foto: Printscreen Youtube

Strašno i tužno

(VIDEO 18+) PRODAJU TELO KAO MESO: Ovako izgleda ulica sa najviše prostitutki na Tajlandu

Planeta -

Povodom hapšenja američkog brokera Bena Bartanija na Tajlandu nakon što je javno imao seks u noćnom klubu sa devojkom od 20 godina, New York Post je objavio reportažu svog novinara koji je istraživao prostituciju u toj zemlji.

Majkl Kaplan je opisao glavnu ulicu u Pataji s natpisima na izlozima i praktično golim devojkama poput "device" ili "slatkice", odnosno "pi...e bez stava". Kaplan je naveo da je uzrok tolike i tako brutalne prostitucije na Tajlandu strašno siromaštvo na severu zemlje.

Naveo je da 20 odsto prostitutki nosi u sebi virus HIV-a, kao i to da se reke pohotnih zapadnih turista po pravilu ne obaziru na obaveštenja ne mogu imati seks s pristankom s osobom mlađom od 15 godina.

"Novac mi je potreban za porodicu. Oni uzgajaju pirinač i bivole, ali su vrlo siromašni. Gladuju. Novac im je potreban za alat", objasnila mu je jedna od mladih prostitutki.

Porodice, naravno, pojma nemaju čime im se bave ćerke. Oni veruju da one rade na birokratskim poslovima za vladine kancelarije. "Najgore mi je kad mi dođe tako pijana mušterija da je već zaglupela. Može da odbije da stavi kondom, reći mi što mu padne na pamet, pretući me. To mi se dogodilo s jednim pijanim. Urlao je na mene, a ja ga nisam razumela ni reč. Zaleteo se na mene, zamahnuo, ja sam se izmakla, pa je udario u zid. Potom me je udario. Zgrabila sam torbu i pobegla", ispričala je Kaplanu "Lin".

Uz bolesti, zlostavljanje i opasnost teško je reći da li isplati tim ženama da prodaju svoja tela za 28 dolara po satu. Svakako mogu birati ili to ili 10 dolara dnevno za beskonačno crnčenje u fabrici u svom kraju. Jedna barska prositutka Kaplanu se požalila da ima samo ponekog prijatelja i da njen život van prostitucije uopšte ne postoji.

"Ovo što činim je loše, ne mogu da se udam. Ali jednog se dana nadam da ću moći da prestanem sa ovim", rekla je ona.

Zapadnjaci, kaže, dolaze po užitke koje kod kuće ne bi mogli da priušte iz ovih ili onih razloga. "Nedostaje mi moja porodica, nedostaje mi moja ćerkica", rasplakala se jedna od tih žena koja je već šest meseci bila deo tog biznisa. "Ovo nije život za mene, ovo je loš život", požali se ona novinaru.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja