(VIDEO) "ADMIRAL KUZNJECOV" U AKCIJI: Objavljen snimak dejstava ruskog vazduhoplovstva u Siriji!
Foto: AP

udari na teroriste

(VIDEO) "ADMIRAL KUZNJECOV" U AKCIJI: Objavljen snimak dejstava ruskog vazduhoplovstva u Siriji!

Planeta -

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak borbene aktivnosti vazduhoplovstva nosača aviona "Admiral Kuznjecov“ u Sredozemnom moru u blizini sirijske obale.

Grupa nosača aviona Severne flote uspešno rešava zadatke obezbeđivanja pomorskog prisustva u istočnom delu Sredozemnog mora, izjavio je šef pres-službe Severne flote kapetan prve klase Vadim Serga, a prenosi "Sputnjik".

Brodska grupa Severne flote krenula je ka Sredozemnom moru 15. oktobra. U njenom sastavu se nalaze nosač avion "Admiral Kuznjecov“, teška nuklearna raketna krstarica "Petar Veliki“, veliki protivpodmornički brodovi "Severomorsk“ i "Viceadmiral Kulakov“ i brodovi za podršku.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su avijacija sa aerodroma Hmejmim i lovci Su-33 sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov“ angažovani u napadima protiv terorista u Siriji.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je nedavno da počinje da smanjuje svoje vojno prisustvo u Siriji, a nosač aviona "Admiral Kuznjecov" prvi će napustiti područje konflikta, izjavio je načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije Valeri Gerasimov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track