Prikaži najnovije vesti
SAD, Redžep Tajip Erdogan, Kurdi, protest, Vašington, ambasada Turske, Foto: Pri
Zbog protesta Kurda

(VIDEO) AMERIKANCI RAZAPELI ERDOGANA: Naredio je bodigardovima da tuku američke građane i gledao to

Planeta 207

Američki mediji i političari napali su predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana zato što je "stajao" ispred ambasade Turske u Vašingtonu i "gledao" kako pripadnici njegovog obezbeđenja "tuku američke građane" koji su protestovali zbog njegove posete Americi.

">May 18, 2017

Prva vest bila je da su se pred turskom ambasadom u Vašingtonu sukobili Erdoganovi protivnici i pristalice, a da je obezbeđenje intervenisalo i rasturilo ih. Sada američki mediji i korisnici društvenih mreža tvrde da su kurdski aktivisti i američki građani mirno protestovali zbog represivne politike Ankare, a da ih je obezbeđenje pretuklo.

">May 18, 2017

Bes na društvenim mrežama otišao je tako daleko da neki korisnici i mediji čak tvrde da je Erdogan zapravo naredio svojim ljudima da iz čista mira napadnu mirne demonstrante.

">May 19, 2017

"Erdoganovo obezbeđenje napada mirne američke građane na američkom tlu", komentarišu drugi korisnici. Američke vlasti najavile su istragu ovog slučaja.

">May 18, 2017

Američki predsednik Donald Tramp primio je turskog kolegu Erdogana u utorak, 16. maja. Dva lidera dogovorila su se da obnove vojno i ekonomsko partnerstvo i da se zajedno bore protiv terorističke Islamske države.

 

 

 

 

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir