(VIDEO) AP JE RAZOTKRIO: Hilari pobrisala sporne mejlove i ponovo lagala!
Foto: Reuters

Sve se više zaglibljuje

(VIDEO) AP JE RAZOTKRIO: Hilari pobrisala sporne mejlove i ponovo lagala!

Planeta -

Tvrdila je da je "iz razloga pogodnosti" koristila samo privatni server u svojoj kući, ispalo da se dopisivala i sa ajpoda i blekberija

VAŠINGTON - Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da je koristila privatnu imejl adresu na serveru koji se nalazi u njenoj kući da bi mogla da koristi samo jedan uređaj, ali dokumenati do kojih je došao AP pokazuju pak da je ona, kako je danas objavljeno, slala mejlove svom osoblju i sa ajpoda i sa blekberija dok je bila državni skretar.

.Kako je nedavno pisao britanski Telegraf, Klintonova je dodatno produbila sumnje svojih kritičara izjavom da privatni server koji se nalazi u njenoj kući "sadrži privatnu komunikaciju između nje i njenog supruga". Problem je u tome, naveo je list, što je portparol njenog supruga Bila Klintona izjavio da bivši predsednik uopšte ne koristi imejlove.

Američki konzervativni mediji su odmah reagovali, uključujući Vašington egzeminer, koji je napisao da se "čini da najmanje jedan Klinton ne govori potpunu istinu".

Klintonova je ranije na konferenciji za novinare u UN rekla da je u periodu dok se nalazila na funkciji državnog sekretara SAD koristila samo jedan, privatni imejl, iz razloga "pogodnosti", u jeku debate da li je time prekršila savezne propise.

U međuvremenu, pobrisala je sve imejlove sa tog servera, javljaju američki mediji.

Prema američkom saveznom zakonu, sva prepiska zvaničnika smatra se vlasništvom američke vlade i mora da se obavlja sa zvaničnih servera i sa zvaničnom adresom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track