(VIDEO) SPREMNI BUNKERI ZA SMAK SVETA: Evo gde će bogati dočekati SUDNJI DAN!
Foto: Printscreen Youtube

Čist luksuz

(VIDEO) SPREMNI BUNKERI ZA SMAK SVETA: Evo gde će bogati dočekati SUDNJI DAN!

Planeta -

Bilo da svet pogodi nuklerana katastrofa, smrtonosne epidemije ili zombi apokalipsa, oni koji veruju u skori dolazak sudnjeg dana mogu da obezbede svoju bezbednu budućnost u specijalnim bunkerima.

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

Pojedine fireme već grade i održavaju ogromna utvrđena skloništa, medutim ovu bezbednu oazu sebi i svojoj porodici mogu da priušte samo bogati. U njima će moći da prežive katastrofu i izdrže sve dok neposredna opasnost ne prođe.

Novi projekt Vivos&Point najveća je privatna zajednica skloništa na svetu, a u dosad izgrađenim objektima ima mesta za 5.000 ljudi. Ovi luks-bunkeri mogu da izdrže ogromne udare.

"Ovo je mesto na kojem ćete želeti da budete kad se dogodi katastrofa" - izjava je jednog od ulagača u skloništa.

Na imanju u američkoj Južnoj Dakoti nalazi se 575 bunkera izrađenih od betona ojačanog čelikom.Njih su počele da grade vojni inženjeri 1942. kao vojne tvrđave za skladištenje eksploziva i municije. Bunkeri su izgrađeni tako da mogu da izdrže i sve moguće eksplozije iznutra.

Od 1967. kad je baza napuštena, bunkeri su ispražnjeni. Vivos je kupio taj posed 2016. i promenio mu namenu u "ultimativnu zajednicu skloništa". Bunkeri su različite kvadrature. Ima ih od 8 metara u širinu do 18 i 25 metara u dužinu. U sklonište može da se uskladišti namirnica dovoljnih za godinu dana. "Kupci prihvataju bunker "takav kakav je" bez kanalizacije, struje ili ventilacije. Nakon što kupe bunker, mogu da iznajme izvodača radova ili pak kontaktiraju kompaniju da im urede dom za apokalipsu.

Kompanija procenjuje da opremanje svakog skloništa zajedno s ojačanjem vrata s unutarašnjim otvaranjem i zatvaranjem, podom, rezervnom energijom, grejačem za vodu i septičkim sistemom košta oko 12 hiljada dolara. Dodatna i izborna gradnja, poput izrade soba i sličnog košta od 25.000 do 200.000 dolara po bunkeru.

U svako sklonište komotno stane 10 ljudi, iako neki kupci mogu da urede bunker kao luksuzni apartman samo za svoju najbližu porodicu, a LED ekrani mogu da zamene prozore i stvoriti utisak normalnog doma.

Mreža ovakvih bunkera postoji i u Indiani, a njihov vlasnik Roberto Vićino kaže da spadaju u najbolje zaštićena utvrđenja.

Udaljeni su od reke Misisipi i okeana u slučaju ogromnog plimnog talasa i 100 posto su otporni na bilo kakvu vrstu nesreće, čak i nuklearni napad. Ovi bunkeri su kako kaže u rangu hotela sa četiri zvezdice, a klijentima su u ponudi luksuzne spavaće sobe i kupatila, kino dvorane, teretane, prostor za kućne ljubimce.

Osim toga, na raspolaganju im je i godišnja zaliha goriva, lekova i medicinskih pomagala, i naravno hrane. Klijenti mogu da gaje voće i povrće u stakleniku i čuvati ga ogromnim skladištima.Sve više bogataša odlučuje se za kupovinu skloništa, a navodno i Bil Gejts ima posebne bunkere u blizini svih svojih nekretnina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track