(VIDEO) BAŠ PRED OBAMINU POSETU: Dvojica na motoru bacili bombu na francusku ambasadu u Atini
Foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Napad u zoru

(VIDEO) BAŠ PRED OBAMINU POSETU: Dvojica na motoru bacili bombu na francusku ambasadu u Atini

Planeta -

ATINA - Neidentifikovani napadači na motoru bacili su rano jutros ručnu bombu na francusku ambasadu u centru Atine, lakše ranivši pripadnika obezbeđenja, saopštila je policija, a napad je izveden nekoliko dana uoči planirane posete američkog predsednika Baraka Obame grčkoj prestonici, javile su agencije.

Napad se dogodio u 05.00 sati, a za sada niko nije preuzeo odgovornost za njega, navela je policija dodajući da su napadači dvojica na motoru.

Jedan policajac, koji je stražario ispred zgrade, lakše je povređen kada su nepoznati napadači bacili ručnu bombu ispred zgrade ambasade, koja se nalazi preko puta parlamenta, navele su vlasti.Neimenovani zvaničnik rekao je Rojtersu da zgrada ambasade nije oštećena u napadu, ali je oštećen pločnik ispred zgrade.

Napad je snimila bezbednosna kamera, a isti takav motor kasnije je pronađen u centralnoj četvrti Atine popularnoj među anarhistima. Policija ga trenutno ispituje kako bi utvrdila da li je on korišćen u jutrošnjem napadu.

Policija je blokirala zonu oko francuske ambasade za pešake i vozila, dok antiteroristički forenzičari vrše istragu.

U Grčkoj, koja ima dugu istoriju političkog nasilja, česti su napadi na biznismene, policajce, političare i ambasade, napominje britanska agencija. AP podseća da je za sledeću nedelju planirana poseta predsednika Obame Atini, za kada su levičarske organizacije najavile proteste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track