(VIDEO) BESNI MEŠTANI VENECIJE OTERALI KRUZERE: Nećemo da turizam uništava naš grad!
Foto: RT/Youtube/Printscreen

Pokazali im srednji prst

(VIDEO) BESNI MEŠTANI VENECIJE OTERALI KRUZERE: Nećemo da turizam uništava naš grad!

Planeta -

Ljutiti stanovnici Venecije nisu dozvolili pristup turističkim kruzerima da pristanu u njihovoj luci jer žele da spreče da turizam uništava njihov grad.

Demonstranti obučeni kao pirati skupili su se u 30-etak čamaca i gondola kako bi protestovali protiv kruzera. Oni su bacali dimne bombe i turistima pokazivali srednji prst.

U Veneciji, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, živi oko 270.000 ljudi, dok godišnje ovaj grad poseti oko 30 miliona turista.

Foto: RT/Youtube/Printscreen
Foto: RT/Youtube/Printscreen

U samom centru grada živi oko 55.000 stanovnika, a dnevno ga obiđe 80.000 ljudi. Italijani kažu da se njihov grad pretvorio u tematski park i da su oni koji ne žele da budu deo toga prinuđeni da napuste Veneciju.

Veruje se da oko 30.000 kruzera i drugih plovila svakog dana pristane u luci Venecije. Meštani smatraju da masovni turizam uništava njihovu lagunu i zagađuje okolinu.

Proteklih meseci, protesti se održavaju sve češće, a već godinama kruži inicijativa da se kruzerima zabrani pristup, međutim, gradonačelnik Luiđi Brunjaro se protivi toj odluci.

(VIDEO) NEVEROVATNO POPULARAN: Stakleni most posećuje toliko turista da mora da bude zatvoren

(Miror/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track