(VIDEO) BOLNIČARKA IZ PAKLA: Kanađanka ubila osmoro starih i govorila da obožava svoj posao!
Foto: Printscreen YouTube/CBS News

Kanada u šoku

(VIDEO) BOLNIČARKA IZ PAKLA: Kanađanka ubila osmoro starih i govorila da obožava svoj posao!

Planeta -

ONTARIO - Negovateljica dva staračka doma u kanadskoj pokrajini Ontario Elizabet Trejsi Me Vetlaufer (49) optužena je za ubistva osam starih ljudi u periodu od nekoliko godina, prenose danas mediji.

Vetlauferova se juče pojavila pred sudom u gradu Vudstok na procesu u kojem joj se sudi da je smrtnosnim dozama lekova ubila sedam osoba starih između 75 i 96 godina. Zločine je počinila u domovima "Kersant ker" u Vudstoku i "Medou park" u Londonu u Ontariju.

Ona je bila veoma aktivna na Fejsbuku; profil joj je pun nasmejanih fotografija, spominjanja Boga, fotogafija maca i kuca, recepata... Ali nekoliko poruka otkriva i pravu prirodu ove žene, koja se borila protiv alkoholizma.

"Moj rođeni glas pozvao me u tamu. Druge ruke podigle su me kad sam izabrala svetlost. Godina je otkako sam se probudila nemrtva. 365 dana čista i trezna", napisala je 28. septembra 2015.

Meine komšije su u šoku. Šarlin Pafer, koja živi na istom spratu, kaže da je Vetlauferova pristojna osoba.

"Jako sam šokirana. Nije mi delovala kao taj tip žene. Živimo na istom spratu. Doživljavala sam je kao normalnu osobu. Shvatila sam da se nešto dešava kad je proteklih nekoliko nedelja počela da dolazi policija", kaže ona.

"Izgledala je kao veoma normalna osoba. Nije bilo nikakvih naznaka da je luda ili bilo šta", dodaje komšija Derek Gilbert, koji je sa Vetlauferovom šetao pse.

"Volela je svoj posao. Bila je jako srećna i zadovoljna zbog posla kojim se bavi... Radila je u više domova", priča Andrea Džouns, koja je Vetlauferovu upoznala u parku za pse. "Jednom je uzela napušteno mače... Znam da je imala i psa i mačku. Jedini put kad smo se dotakle posla bilo je kad smo shvatile da smo obe bolničarke, pa mi je rekla da radi za jednu agenciju, da je angažovana u više domova i da više voli da radi noću", napisala je Džounsova u mejlu poslatom Dejli staru.

Pre nekoliko nedelja Vetlauferova je poklonila svog psa. To je začudilo njene prijatelje, koji sada kažu da je verovatno predosetila šta će se desiti. Sudeći po njenom profilu na Fejsbuku, izgleda da je bila i usamljena. Na fotografiji pune trpeze za Dan zaljubljenih, na stolici preko puta njene je mačka.

Policija je započela istragu 29. septembra posle anonimne dojave i vrlo brzo se došlo do bolničarke Vetlaufer.

(Star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track