(VIDEO) BORBA ZA NAFTOVOD: Sirijska vojska potukla džihadiste
Foto: Youtube/Printscreen

Velika pobeda

(VIDEO) BORBA ZA NAFTOVOD: Sirijska vojska potukla džihadiste

Planeta -

Sirijska vojska i odredi narodne odbrane postepeno preuzimaju kontrolu i kreću se dalje put istoka ka predelima duž strateškog naftovoda koji se nalazio pod kontrolom Islamske države.

Poslednjih dana, istočno od grada Salamije vodile su se ljute borbe između sirijskih vladinih trupa i terorističkih odreda. Ove borbe su imale za cilj otvaranje fronta ka istoku Salamije, pošto su vladine snage proterale teroriste iz Palmire i Suhna i došle do pozicija sela Ukajrebata u kojem su bili grupisani militanti Islamske države.Lokalni izvor je izjavio da su sirijska vojska i njeni saveznici uspeli da nanesu udar militantima u okolini Salamije, a da je to potom nateralo teroriste da napuste Tel at Tut, Mufaker, Akareb i Ajnu.

Isti izvor je potvrdio i da je ID slao teroriste-samoubice iz istočnog dela, pored Badije, ali da je sirijska vojska uspela da spreči te pokušaje džihadista da oštete naftovod.

Oni su planirali da dignu u vazduh četiri automobila na putu koji vodi pored strateški važnog naftovoda.

Smatra se da trougao koji uključuje zapadni deo provincije Raka i istočni deo Salamije sa izlazom na administrativnu granicu i jeste tačka gde se vode najozbiljnije borbe između sirijske vojske i ID za oslobođenje strateških tačaka oko nafotvoda kako bi se otvorio put ka gradu Tabki - jakom uporištu velikog broja terorista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track