(VIDEO) BRITANCI ŠOKIRALI ZAPAD: Ukrajinski lovac je oborio malezijski avion MH17!
Foto: Printscreen RT

Novi dokazi

(VIDEO) BRITANCI ŠOKIRALI ZAPAD: Ukrajinski lovac je oborio malezijski avion MH17!

Planeta -

BBC će objaviti dokumentarac sa "šokantnim optužbama" o obaranju aviona malezijske avio-kompanije "Malezija erelajnz" nad Donbasom u julu 2014, uključujući tvrdnje da je MH17 oborio ukrajinski vojni avion, a ne projektil sa zemlje, piše Sandej ekspres.

Boing 777 "Malezija erlajnza" sa 298 putnika i članova posade srušen je na istoku Ukrajine 17. jula 2014, a zapadni mediji i političari su krivicu za to bacili na Rusiju.

U novom BBC-jevom dokumentarcu pod nazivom "Tajni dokumenti: Ko je oborio MH17?", čija je premijera zakazana za 3. maj, tvrdi se suprotno - da je ukrajinski vojni avion srušio malezijski putnički avion. Među novim dokazima koji su izneti u dokumentarcu su i iskazi očevidaca da su na nebu iznad gradića Snježnoje, gde se tragedija dogodila, videli dva aviona. Neki su čak rekli i da su videli "lansiranje rakete". a zatim čuli "eksploziju".

Ovo podrazumeva glavno: da je malezijski "boing" oborio ukrajinski lovac, a ne "proruski separatisti iz Donbasa" raketom zemlja-vazduh ("buk“) sa zemlje.

"Bilo je leto, vreme žetve. Začuli smo tresak. Isprva smo videli crni avion i dva aviona, mala, nalik na srebrne igračke. Jedan je leteo pravo, a drugi se okrenuo kad se začuo tresak i vratio se nazad odakle je i došao", svedoči Nataša Beronjina u ovom dokumentarcu.

Novinar Sandej eskpresa Dejvid Stivenson, autor ovog teksta, podseća da je nemački novinar Bili Siks razgovarao sa oko 100 ljudi i da mu je sedmoro od njih isto ispričalo da su na nebu videli vojni avion.

"Jedan mi je čak rekao da je video kako (avion) ispaljuje raketu. Ostavila je trag na nebu i zašla u oblake. Onda je začuo veliki tresak", ispričao je Siks, koji je na osnovu svega što je čuo zaključio da su dva aviona učestvovala u napadu na MH17 - jedan je otpozadi pucao pravo u kokpit i ubio pilota i kopilota, a drugi je zatim ispalio raketu vazduh-vazduh i uništio ceo malezijski avion.

Sandej ekspres takođe navodi da se u dokumentarcu navodi i da su u ovu tragediju bile umešane i američke i holandske tajne službe.

(Express.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track