(VIDEO) CELA NACIJA SLAVI OVOG ČOVEKA: U poslednjoj sekundi spasao mladića od sigurne smrti
Foto: Youtube/Printscreen

Bacio se na prugu

(VIDEO) CELA NACIJA SLAVI OVOG ČOVEKA: U poslednjoj sekundi spasao mladića od sigurne smrti

Planeta -

Skromni radnik železnica u Bangladešu koji je po cenu sopstvenog života spasio mlađeg muškarca izvukavši ga s pruge ispred voza slavi se kao nacionalni heroj.

Snimak njegovog podviga kruži internetom. Bilal Hosain Mazumder (50), nije ni trenutka razmišljao kada je s pruge odvukao 34-godišnjeg Mohameda Mamuna dok se voz približavao.

"Mahao sam crvenom zastavom kako bih upozorio mašinovođu da zaustavi voz, ali u trenutku sam shvatio da je prekasno", rekao je Mazumder i objasnio "Znao sam da i sam mogu poginuti, ali sam isto tako znao da ako ne pokušam da ga spasem, lice tog čoveka će me progoniti do kraja života", rekao je.Snimci nadzornih kamera celog događaja prenose se na društvenim mrežama u Bangladešu, a Mazumderov junački čin slavi se i u inostranstvu. Otac četvoro dece, koji zarađuje manje od 100 dolara mesečno, objasnio je da nije imao vremena za razmišljanje i da bi "to učinio ponovo... jer život je dragocen".

SNIMAK KOJI KIDA ŽIVCE: Policajac jedva uspeo da spase čoveka koji je ležao na šinama

Bangladeški ministar za železnice Mudžibul Hak na svečanosti u Daki uručio je Mazumderu 100.000 taka (oko 1.250 dolara) kao nagradu za junački čin.

Železničke nesreće česte su u Bangladešu gde je 40 odsto od oko 2.500 prelaza neobeleženo i fatalno. U poslednjih šest godina 152 osobe poginule su u železničkim nesrećama, a većina zavisnika o drogi odabere da okonča svoje poslednje dane upravo bacajući se pod voz.

(AFP/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track