VIDEO DA LI ĆE 9. PLANETA IZAZVATI SMAK SVETA U APRILU 2016? Nibiru izašao iz senke i ide ka Zemlji
Foto: Printskrin

Teorija zavere

VIDEO DA LI ĆE 9. PLANETA IZAZVATI SMAK SVETA U APRILU 2016? Nibiru izašao iz senke i ide ka Zemlji

Planeta -
Deveta planeta u Sunčevom sistemu, za koju dvojca astronoma sa Kalifornijskog instituta za tehnologiju tvrde da su je otkrili, donosi smrt Zemlji i njenim stanovnicima, tvrde astronomi alternativci.

Prvi je ideju o postojanju sakrivene misteriozne planete u Sunčevom sistemu, poznatije kao Niburu ili Planeta X, izneo ruski naučnik Zaharija Sičin (1920-2010) akademik i autor niza intrigantnih knjiga (Dvanaesta planeta, Ratovi bogova i ljudi, Kada je počelo vreme, Stepenice do neba, Izgubljena kraljevstva), koje je zasnovao na podacima koje su na glinenim pločicana zapisale drevne civilizacije Bliskog istoka. On je bio jedan od dvestotinjak ljudi koji čitaju i razumeju drevni sumerski jezik i smatraju ga ocem alternativne arheologije.

Sičin je kod Sumera naišao na pojam "Anunaki" - oni koji su s Neba, to jest s druge planete, sišli na zemlju.

"To je planeta u našem sunčevom sistemu koja dolazi u našu blizinu svakih 3600 godina kao osnovni matematički broj; ponekad malo manje, ponekad malo više", izjavio je Sičin svojevremeno.

Šta o novoj planeti znamo? Ako su astronomi Majkl Braun i Konstantin Batigin u pravu, ta planeta je nekada davno bila odgurnuta duboko u svemir pod dejstvom gravitacionih sila Jupitera i Saturna. U časopisu "Astronomski žurnal" oni pišu da je gotovo nemoguće direktno posmatrati ovu planetu koja je 20 puta udaljenija od Neptuna i deset hiljada puta manje svetla od Plutona.

Sičinovi sledbenici povezuju to otkriće sa "Planetom iks", misterioznim nebeskim telom za koje veruju da izaziva neobične promene u Uranovim i Neptunovim orbitama. Evo šta o tome kaže Žil Brusar, jedan od tvoraca hipoteze o Planeti iks:

Ali drugi alternativci astronomi veruju da je to zapravo Niburu - i nimalo se ne raduju tome. Naime, oni smatraju da će Nibiru jednog dana proći toliko blizu Zemlje da će njena gravitacija izazvati razorne zemljotrese i vulkanske erupcije na našoj planeti, što će izazvati smak našeg sveta. Neki su čak tvrdili da će nas Niburu uništiti u aprila ove godine.

Zato je na društvenim mrežama izbila panika zbog proročanstava koja tvrde da će planeta Nibiru izazvati smak sveta.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track