(VIDEO) DAVUTOGLU PROZIVA ASADA: Vlasti Sirije direktno odgovorne za teroristički napad u Ankari!
Foto: Foto, AP, 17.02.2016.

Otišao predaleko

(VIDEO) DAVUTOGLU PROZIVA ASADA: Vlasti Sirije direktno odgovorne za teroristički napad u Ankari!

Planeta -
Premijer Turske takođe upozorio Rusiju da ne koristi kurdske Narodne zaštitne jedinice protiv Turske.

Davutoglu kaže da je među 28 poginulih u sinoćnjem napadu u Ankari bilo 26 vojnika, kao i da je devet osoba uhapšeno tim povodom, preneo je Rojters.

Turski premijer tvrdi da je počinilac bombaškog napada u Ankari identifikovan kao pripadnik sirijskih Narodnih zaštitnih jedinica, koje sarađuje sa pobunjenicima Radničke partije Kurdistana, zabranjene u Turskoj. To, kaže Davutoglu, dokazuje da su Narodne zaštitne jedinice teroristička organizacija, pa očekuje saradnju od svojih saveznika u borbi protiv te grupe.

"U svetlu informacija kojima raspolažemo, jasno je idetifikovano da su napad izvršili članovi terorističke organizacije unutar Turske zajedno sa pojedincem iz Narodne zaštitne jedinice, koji je došao iz Sirije", rekao je Davutoglu i rekao da će turska vojska nastaviti da granatira pozicije Narodnih zaštitnih jedinica, vojnih snaga Zapadnog Kurdistana u Siriji.

Inače, Narodne zaštitne jedinice su odmah posle napada u Ankari demantovale da su umešane i saopštile da je odgovorna teroristička Islamska država.

(Tanjug/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track