(VIDEO) KIM DŽONG UVEO RADNE AKCIJE ZA OSNOVCE: Pogledajte kako crnče po ceo dan!
Foto: Printscreen Youtube

užas u severnoj koreji

(VIDEO) KIM DŽONG UVEO RADNE AKCIJE ZA OSNOVCE: Pogledajte kako crnče po ceo dan!

Planeta -

Udruženja za zaštitu ljudskih prava podivljale su na ovaj tajni snimak, ali severnokorejskom moćniku ne mogu ništa

Deca-robovi Kim Džong-una utovaruju teško kamenje u vreće dok drugi popravljaju šine čekićima. Oni su izvedeni sa školske nastave i prisiljeni da obavljaju posao koji je težak i za odrasle muškarce, a kamoli za nejaku decu koja rade po 10 sati na dan.

Na video snimku koji je objavio Dejli mejl i razotkrio teško izrabljivanje dece i kršenje njihovih prava šokirala je svet."Snimak do kog su došli mediji zastrašujuć je dokument jedne od nagorih vrsta zlostavljanja koje nameće Severna Koreja, dečjeg robovskog rada " kaže Mihael Glendining iz evropskog Udruženja za ljudska prava. Cela obaveštajna mreža doušnika koristila je skrivene kamere kako bi tajno snimila ovaj video koji je nastao tokom ove godine.

U jednom flimu, snimljenom u severnoistočnoj provinciji Rangang, krhki dečaku starom oko osam godina, naređeno je da razbija kamenje od velike stene. Jdan mališan čak pada pod teškim teretom. Učitelji štite svoja lica od sunca dok naređuju dečici koja povijenih leđa prenose vreće veće i teže od njih samih. Masivno kamenje slaže se na gomilu.

Užasan život ove dece u potpunoj je suprotnosti od onog koji vodi Džong-un. Rođen u dinastiji gvozdene vladavine, i imao privilegiju vrhunskog obrazovanja u Švajcarskoj pre nego je preuzeo vlast 2011. posle smrti svog oca Kim Džong Il-a, kojeg su zvali i "Dragim vođom".

Ubrzo je počeo da troši milione na gomilanje arsenala nuklearnih raketa i drugog oružja. Uprkos dojmu koji želi da ostavi u svetu o svojoj velikoj moći, za rad iskorištava decu i time dokazuju svoju bedu te nehumanost. Stručnjaci upozoravaju da se milioni dece svakodnevno koriste za prisilni rad.

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/children-young-seven-toiling-lives-9466083

Najugroženija su siromašna deca čiji su roditelji obični radnici, a ne politički funkcioneri. Oni se odvode iz škole na "terenski rad", dok privilegirani sede u učionicama i slikaju se s Kim Džong-unom. "Ako ne završe posao, isprebijaju ih tako da ne mogu ni da sede ni da leže.

Očito to smatraju dobrom motivacijom na rad", rekao je britanski ambasador u UN-u, komentarišući to kao pravi primer modernog ropstva. Stručnjaci upozoravaju da nije ugroženo samo fizičko zdravlje te dece, jer osim povreda, neuhranjenosti i poremećaja rasta usled ovakve eksploatacije javljaju se i trajne posledice na psihičko zdravlje mališana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja