Prikaži najnovije vesti
Derja B, Turska, devojčica nevesta, trudnoća, Foto: Printscreen YouTube
Strahota

(VIDEO) DEČJE TELO NIJE IZDRŽALO: Turska devojčica (15) koju su udali na silu umrla na porođaju

Planeta 32

Derju B. na silu su udali kad joj je bilo 14 godina, a život je završila u agoniji - njeno malo telo nije izdržalo porođaj i umrla je od izliva krvi u mozak.

Derja je preminula 17. oktobra na privatnoj klinici u Batmanu na istoku Turske pošto se pre nedelju dana porodila, piše Hurijet.

Okolnosti pod kojima je devojčica preminula sada istražuje policija.

(VIDEO) IRAN HOĆE DA POGUBI DEVOJČICU NEVESTU: Rodila mrtvo dete, sad je čekaju vešala

"Opasno je da devojčice zatrudne. Stopa smrtnosti je veća kod trudnoća u adolescenciji", kaže za Hurijet profesor dr Ajdan Biri, ginekolog. "Veći je rizik od visokog pritiska, prevremenog porođaja i komplikacije pri porođaju. Trudnoća kod devojčica kod kojih nije završen fizički razvoj i potpun razvoj svih organa često se završava smrću", upozorava on.

Muž i majka male Lan Lan (12, u plavom) ubeđivali su lekare da joj je 20 godina! Muž i majka male Lan Lan (12, u plavom) ubeđivali su lekare da joj je 20 godina!

Humanitarna organizacija "Devojčice, ne neveste" kaže da 15 miliona devojčica svake godine bude prisilno udato - praktično jedna na svake dve sekunde. UN kažu da na svaka dva minuta umre jedna porodilja.

Svet je prošle nedelje bio šokiran vešću da je 12-godišnja Kineskinja Lan Lan trudna i da su je sopstveni roditelji prodali za oko 4.000 evra. Policija je uhapsila njenog muža (40) i majku, koji su je doveli u bolnicu.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir