(VIDEO) EVO ZAŠTO NIKAD NE SME DOĆI DO RATA! Samo 5 ruskih raketa odnelo bi 4 miliona života...
Foto: Youtube

Apokalipsa

(VIDEO) EVO ZAŠTO NIKAD NE SME DOĆI DO RATA! Samo 5 ruskih raketa odnelo bi 4 miliona života...

Planeta -

Kada bi Rusija uspela da lansira i pogodi istočnu obalu SAD, upozoravaju stručnjaci, sa samo pet raketa SS-18 uništila bi kompletnu obalu i prouzrokovala više od 4 miliona ljudskih žrtava, piše IBTimes.

Rusija navodno poseduje 55 "Satana" raketa, a one su deo najvećeg nuklearnog arsenala na svetu. Samo jedna raketa SS-18, u mogućem scenariju apokalipse, mogla bi uništiti 75 odsto područja Njujorka i učiniti ga nepogodnim za život sledećih nekoliko hiljada godina, upozorava dr. Pol Krejg Roberts, bivši pomoćni sekretar Riznice za ekonomsku politiku.

Dodao je da rakete SS-18 mogu nositi nuklearne bojeve glave snage do 20.000 kilotona.

Navodno je spomenuta raketa hiljadu puta jača od bombe koja je bačena na Nagasaki.

Roberts dodaje da bi direktan pogodak na Njujork mogao ubiti 4.5 miliona ljudi, raniti dodatnih 3.6 miliona te poslati radioaktivni oblak koji bi mogao pokriti oko 1.000 kilometara naseljenog i nenaseljenog područja. SS-18 takođe može nositi deset ''manjih'' nuklearnih bojevih glava od 550 kilotona, koje bi mogle biti raspršene na većem području.

Roberts je u članku napisanom za Centar za istraživanje i globalizaciju upozorio da Rusija može lako uništiti NATO te dovesti do raspada zapadnog savezništva. Prema predviđanjima FEMA, ciljevi u scenariju mogućeg ruskog nuklearnog napada bili bi gradovi s najvećim brojem stanovnika, kao što su Njujork, Filadelfija, Majami, Boston, vašington DC.

(Večernji/IBTimes)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track