(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MRTVU DECU IZVLAČILI IZ MORA: Utopilo se šest mališana kod Bodruma!
Foto: Printscreen Youtube

Nova izbeglička tragedija

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MRTVU DECU IZVLAČILI IZ MORA: Utopilo se šest mališana kod Bodruma!

Planeta -
Šestoro dece se udavilo kada su jutros potonula dva broda sa migrantima u blizini Bodruma, na jugozapadnoj obali Turske, javlja Anadolija

Tuska obalna straža je u morskom prostoru poluostrva Bodrum, odakle izbeglice nastavljaju put do obližnjih grčkih ostrva kako bi se domogli evropskog tla, uspela da spasi 23 osobe, ali za jednogodišnjeg Divena Halila Huesina i njegovu četvorogodišnju sestru Beren Halil Husein bilo je prekasno.

Prema informacijama Obalske straže, na Egejskom moru potonuo je još jedan brod sa 55 migranata, gde je život izgubilo četvoro mališana. Još uvek nije poznat razlog zbog kojeg je došlo do brodoloma.Hiljade izbeglica i azilanata sa Bliskog istoka i dalje pokušava da pronađe način kako da dođe do zemalja Evropske unije (EU), uglavnom preko Turske i grčkih ostrva odakle put nastavljaju balkanskom rutom.
Foto Printscreen anadolia
Foto Printscreen anadolia

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) više od 3.000 izbeglica iz Afrike, Azije i s Bliskog Istoka izgubilo je život na Mediteranu u svom nastojanju da se domognu Evrope. Ove godine je preko Mediterana u Evropu stiglo više od 643.000 ljudi, podaci su UN-ove agencije za izbeglice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track