(VIDEO) GOLIM GRUDIMA PROTIV POLICIJE: Polugole Argentinke marširaju za pravo na toples
Foto: Printscreen Ruptly TV

Protest

(VIDEO) GOLIM GRUDIMA PROTIV POLICIJE: Polugole Argentinke marširaju za pravo na toples

Planeta -

BUENOS AJRES - Veliki broj žena obnaženih grudi izašao je u utorak na ulice Buenos Ajresa i još dva argentinska grada u znak solidarnosti sa ženama koje su nedavno došle u sukob s policijom zbog toga što su na južnoatlantskoj plaži bile bez gornjeg dela kupaćeg kostima.

Demonstracije u argentinskoj prestonici i gradovima Mar del Plata i Rosario izazvao je incident koji se pre dve nedelje dogodio u mestu Nekočea, 500 kilometara južno od prestonice, prenosi AFP.

Dvadeset policajaca je tada trima ženama naložilo da obuku gornji deo kostima, ili da odu sa plaže. To je prenerazilo mnoge u Argentini, gde su ljudi, pod teretom ekonomskih problema i borbe protiv korupcije, sve umorniji od onoga što neki smatraju prekoračenjem ovlašćenja.

"Taj mačo stil razmišljanja mora da se okonča. Mi smo vlasnice naših tela i možemo ih pokazivati ako želimo. Mi nismo roba", kaže demonstrantkinja Noelia (28).

Prošlog jula je hiljade žena izašle su obnaženih grudi na ulice širom zemlje nakon što je jedna žena izbačena sa javnog mesta u blizini Buenos Ajresa zbog toga što je dojila dete, podseća francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track