(VIDEO) HOLANĐANIN USPANIČIO AMERIKU: Kaliforniju će u petak razoriti zemljotres!
Foto: Printscreen Yt

Sudnji dan

(VIDEO) HOLANĐANIN USPANIČIO AMERIKU: Kaliforniju će u petak razoriti zemljotres!

Planeta -
Apokalipsu za američku sunčanu državu Frank Hogerbets je predvideo na osnovu poravnanja planeta

HAG - Snažan zemljotres uništiće Kaliforniju u četvrtak u 16 sati po lokalnom vremenu (petak po našem vremenu)", predviđa holandski istraživač Frank Hogerbets u videu postavljenom na JuTjubu.

"Kalifornija će verovatno biti pod morem, a ako se to dogodi, Japan će uništiti cunamiji kakve ne možete ni da zamislite", dodaje Hogerbets, kog su odmah prozvali "zli prorok".

On je do ovih apokaliptičnih zaključaka došao pomoću kompjuterskog programa Solar System Scope. Tako je otkrio da će u trenutku kad se najmanje pet planeta poravna sa Zemljom u Kaliforniji doći do zemljotresa jačne 9,8 stepeni po Rihteru. Zašto baš tad? Zato što će takav položaj planeta uticati na poravnanje Zemlje i Meseca, a to će izazvati promene u gravitaciji, koje će izazvati prirodne katastrofe.

"Budite oprezni i isplanirajte strategiju za bekstvo", poručio je Hogerbets stanovnicima Kalifornije koja bi, po njegovom proročanstvu, trebala biti uništena u petak u 1 ujutro po našem vremenu.

Iako je ovo "proročanstvo" izazvalo nemir, geolozi iz celog sveta ustali su i nazvali Hogerbetsove tvrdnje glupostima.

"Da budem jasan: to se neće dogoditi. Ne može da se dogodi... Te tvrdnje su glupost. To je bukvalno nemoguće", odsekao je Fil Plejt iz Nju sajentista, a s njim su se složili i američki geolozi. Oni kažu da su šanse da se tako razoran zemljotres dogodi u Kaliforniji u sledećih 30 godina najviše 4,7 odsto.

Godine 1974. Džon Gribin i Stiven Plegemen su u knjizi "Jupiterov efekat" upozorili na sličan apokaliptičan potres koji će se dogoditi 1982, ali od toga ništa nije bilo.

Međutim, u Americi je već počela panika. Evo šta je ova najava zemljotresa izazvala:

http://www.youtube.com/watch?v=nGz6fHdxP30

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track