(VIDEO) I VAZDUH JOŠ DA MU UKINU: Asanžu internet prekinuo NEIDENTIFIKOVANI DRŽAVNI ČINILAC
Foto: Printscreen Fox News

Mrcvarenje

(VIDEO) I VAZDUH JOŠ DA MU UKINU: Asanžu internet prekinuo NEIDENTIFIKOVANI DRŽAVNI ČINILAC

Planeta -

LONDON - Vikiliks je saopštio da je osnivaču ovog sajta "neidentifikovani državni činilac" prekinuo pristup internetu.

Vikiliks nije pružio više detalja u vezi s ovim slučajem, javlja AP i podseća da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž više od četiri godine živi u sobici u ambasadi Ekvadora u Londonu da bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za seksualno nasilje i da je i pored toga nastavio da putem Vikiliksa objavljuje procurele informacije, uključujući i one koje su uzdrmale predsedničku kampanju Hilari Klinton u SAD.

"Ne mogu da vam otkrijem bilo kakvu informaciju", izjavila je za AP neimenovana žena koja se javila na telefon u ekvadorskoj ambasadi.

Londonska policija odbila je da komentariše slučaj,navodi AP.

Bivša Plejbojeva zečica Pamela Anderson juče je, posle posete Asanžu, rekla da se on "drži veoma dobro", ali je izrazila strahovanje za njegovo zdravlje i njegovu porodicu.

PODRŠKA: Pamela muči Asanža veganskim sendvičima

"Stvarno verujem u njega i mislim da je dobra osoba i zabrinuta sam za zdravlje njega, njegove porodice, i samo se nadam nekom čudu da on bude oslobođen", rekla je Andersonova. Nekadašnja seks-zvezda uslikana je kako ulazi u ekvadorsku ambasadu u centru Londona noseći hranu u papirnim kesama iz prodavnice sendviča "Pretamanže".

"Donela sam mu lep veganski ručak i neke veganske grickalice. On kaže da ga mučim donoseći mu veganski hranu", rekla je 49-godišnja aktivistkinja za prava životinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track