(VIDEO) ISIL PRETI HAMASU: 8 godina vladate Pojasom Gaze i niste nametnuli šariju? Zgazićemo vas!
Foto: Printscreen Yt

Obračun terorista

(VIDEO) ISIL PRETI HAMASU: 8 godina vladate Pojasom Gaze i niste nametnuli šariju? Zgazićemo vas!

Planeta -
Mi ćemo iskoreniti državu Jevreja (Izrael) i vas i Fatah i svi sekularisti su ništa i vi će te biti pregaženi našim mnoštvom od koga podilaze žmarci, kaže maskirani džihadista

TEL AVIV - Teroristi Islamske države (ISIL) zapretili su da će pretvoriti Pojas Gaze u još jedan svoj bliskoistični feud, optuživši Hamas, takođe terorističku organizaciju koja vlada tom palestinskom teritorijom, da nije dovoljno striktan u sprovođenju verskih zakona.

"Osam godina oni kontrolišu teritoriju i još nisu nametnuli islamsko učenje," rekao je govornik na video-snimku, prenosi Rojters.

"Mi ćemo iskoreniti državu Jevreja (Izrael) i vas i Fatah i svi sekularisti su ništa i vi će te biti pregaženi našim mnoštvom od koga podilaze žmarci", rekao je maskirani džihadista u poruci "tiranima Hamasa".

"Vladavina šarije (islamskog zakona) biće primenjena u Gazi uprkos vama. Zaklinjemo se da će se ono što se dešava danas na Levantu, posebno u logoru Jarmuk, desiti u Gazi", dodao je on, aludirajući na napredovanje ISIL u Siriji, uključujći deo Damaska u kom su palestinske izbeglice.

http://www.youtube.com/watch?v=D4We7tZG3ZA

ISIL je takođe zauzeo delove Iraka i preuzeo odgovornost za napade u Egiptu, Libiji, Tunisu i Jemenu, podseća Rojters.

Hamas je teroristička islamistička organizacija koja deli džihadističko neprijateljstvo ISIL prema Izraelu, ali je ne zanima globalni verski rat, nego palestinski nacionalizam.

Izraelski ministar Israel Kac, zadužen za obaveštajne poslove, optužio je Hamas da se na Sinaju udružuje sa ISIL. "Oni sarađuju u krijumčarenju oružja i terorističkim napadima. Egipćani to znaju, kao i Saudijci", rekao je Kac i podsetio da ISIL i Hamas imaju zajednički cilj protiv Jevreja u Izraelu i u inostranstvu.

U međuvremenu je šef izraelske bezbednosne službe Šin bet Joram Koen rekao na sastanku parlamentarnog odbora za spoljnu politiku i odbranu da Hamas gubi kontrolu nad Pojasom Gaze i sposobnost da vlada tamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track