(VIDEO) SVET BESAN ZBOG UBIJANJA NEDUŽNE GORILE: Traže kaznu za nemarne roditelje!
Foto: Printscreen Facebook

Incident u ZOO vrtu u Sinsinatiju

(VIDEO) SVET BESAN ZBOG UBIJANJA NEDUŽNE GORILE: Traže kaznu za nemarne roditelje!

Planeta -

Trogodišnji dečak upao je u u zoo vrtu u prostor sa gorilama zbog čega su čuvari su morali da ubiju životinju jer je postojala opasnost da napadne dete. Javnost je međutim pobesela zbog smrti nedužne gorile

Roditelji dečaka koji mogli bi čak i kazneno da odgovaraju zbog nemarnog odnosa prema detetu, javlja Daily Mail.

Podsetimo, dete se popelo preko ograde u prostor gde se nalazio primat i palo u jarak s vodom. Mužjak gorila po imenu Harambe, star 17 godina i težak više od 180 kilograma, sišao je i uhvatio dečaka. Kako tvrde svedoci, u početku je izgledalo kao da gorila želi da pomogne dečaku. Pomogao mu je da se ustane i podigao mu pantalonice koje su mu spale. Onda je stavio dečaka u ugao i počeo ga štititi svojim telom dok je njegova majka vikala: “Mama je ovde”.

Mežutim Harambe je zatim zgrabio dečaka za nogu i odvukao kroz vodu do nastambe. Roditelji, koji nisu imenovani, u saopštenju objavljenom u nedelju poručili su da je dečak dobro.

"Zahvalni smo Bogu što je naš sin na sigurnom. Sada je s nama kod kuće i dobro je. Zahvaljujemo osoblju zoološkog vrta u Sisinatiju na brzoj reakciji. Znamo da je ovo za njih bila teška odluka i da trenutno tuguju zbog gubitka gorile. Nadamo se da ćete poštovati našu privatnost", poručili su roditelji.Majka tvrdi da je pokušala da spreči dečaka da se približi životinji, ali da nije uspela da ga uhvati pre nego je pao u ograđeni prostor. Dan nakon nesreće, majka tvrdi da su deca traumatizovana i da više ne žele da se vraćaju u ZOO vrt.

S druge strane, mnogi su okrivili dečakovu majku jer nije pazila na dete, a neki su tražili da se dečakovi roditelji kazneno gone za nesreću. Online peticija koja traži da uprava ZOO-a ili dečakova mama, odgovara zbog smrti Harambea skupila je više od 73.000 potpisa. U nedjelju je održan i protest gde su okupljeni pozivali na bojkot zoološkog vrta.

Upravnik ZOO vrta rekao je da gorila nije izgledala kao da će da napadne dečaka, ali je dodao i da je reč o izuzetno snažnoj životinji koja se našla u uznemirujućoj situaciji.

"Dečak nije napadnut, ali kad imate u blizini tako veliku i jaku životinju svašta se može da se dogodi i krene po zlu. U svakom slučaju, opasnost je postojala nismo smeli da rizikujemo", objasnio je Tan Majnard.Dodao je kako su životinju morali da ubiju jer sredstvo za uspavljivanje ne bi delovalo odmah, pa bi dete i dalje bilo u opasnosti.Upravniki je dodao da je ovo prvi put da su morali da ubiju neku od životinja i da je užasno tužan zbog toga.Harambe je pripadao ugroženoj vrsti gorila iz područja Western Lowlands.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track