(VIDEO) KAO NA FILMU: Trojica ribara sa pustog ostrva spasena zahvaljujući poruci na plaži
Foto: Twitter/screenshot

Napisali upomoć palminim granama

(VIDEO) KAO NA FILMU: Trojica ribara sa pustog ostrva spasena zahvaljujući poruci na plaži

Planeta -

Kada su njihov brod prevrnuli ogromni talasi, trojica ribara završila su na ostrvu u Pacifiku gde su od palminih grana na plaži ispisali reč "upomoć".

Mornari su se uputili ka mikronezijskom ostrvu Veno, ali kada su prešli 4 nautičke milje veliki talas prevrnuo je njihov brod.

Trojica brodolomnika bila su prisiljena da po mraku preplivaju 3 kilometara do obale.

Obalska straža bila je alarmirana da se oni nisu ukrcali na avion na ostrvu Čuk, kao što su i planirali.

Četiri broda sa radarskom opremom isplovilo je da pronađe izgubljene mornare. Oni su, kombinovano, za ribarima tragali 17 sati, a pretražili su površinu od 178 kvadratnih milja.

"Naši kombinovani napori urodili su plodom, uspeli smo da ih pronađemo", rekao je Vilijam Vajt, poručnik iz sektora Guam.

Trojica muškaraca provela su 3 dana plašeći se da neće videti svoje prijatelje i porodicu. Oni su se nalazili na Fanadik ostrvu, to je samo jedno od 600 ostrva u Mikroneziji.

Ipak, nisu hteli previše da očajavaju, te su odlučili da od palminih grana na plaži ispišu reč "Help" (upomoć), i to je 'upalilo'.

Naime, posada američkog helikoptera iz Japana, videla je neobičnu poruku na plaži i ljude koji mašu svojim prslucima za spašavanje.

Oni su odmah transportovani su na ostrvo Pulap.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja