(VIDEO) KIJEV U ŠOKU: Visoki ukrajinski general prešao na stranu Donjecke Republike!
Foto: Printscreen Yt

Oficirska čast

(VIDEO) KIJEV U ŠOKU: Visoki ukrajinski general prešao na stranu Donjecke Republike!

Planeta -
Ne mogu skrštenih ruku da gledam šta već drugu godinu zaredom radi zločinačka vlast u Kijevu, kaže general Aleksandar Kolomijec, bivši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine

DONJECK - Bivši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine, general Aleksandar Kolomijec, prešao je na stranu samoproglašene Donjecke Narodne Republike zbog politke "zločinačke vlasti Kijeva", kako je izjavio.

General Kolomijec izjavio je pred kamerama da su od početka rata u Donbasu na stranu DNR prešle stotine vojnika i oficira Oružanih snaga Ukrajine, koji sada čuvaju granice te samoproglašene republike.

"Kada je antiteroristička operacija počela, ljudi su masovno počeli da prelaze na stranu DNR kako bi zaštitili svoje kuće, porodicu… Većina tih koji su prešli na stranu DNR jesu iz Donbasa... Ti oficiri sada sa oružjem u rukama štite svoje porodice, kuće“, izjavio je Kolomijec na brifingu.

Foto: Printscreen NTV.ru
Foto: Printscreen NTV.ru

"Narod Donbasa tražio je jedno: dajte nam ruski jezik, dajte federalizaciju u sastavu Ukrajine. I šta, zato je bilo neophodno slati vojsku i iz sveg oružja gađati gradove, sela i ubijati ljude?", kazao je on.

Ovaj general kaže da je za mir i spas ukrajinskog naroda.

"Zločinačka vlast Kijeva poslala je protiv naroda Donbasa nezakonite formacije. Već drugu godinu vrši se uništavanje gradova, ubijaju se ljudi. Kao čovek, ne gledam na to sa distance. Upotreba Oružanih snaga Ukrajine je kršenje Ustava. Sa mnom su oficiri koji nisu želeli da ispunjavaju zločinačka naređenja. Obraćam se generalima, oficirima ukrajinskih Oružanih snaga: Ne pretvarajte se u dželate, jer zločini ne zastarevaju“, rekao je Kolomijec.

http://www.youtube.com/watch?v=vu7tS8E-uXs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track