(VIDEO) KO JE POGODIO 2 BOLNICE? Rusija i Amerika optužuju jedna drugu za bombardovanje Alepa
Foto: Reuters, 12.01.2016.

Vatrena retorika

(VIDEO) KO JE POGODIO 2 BOLNICE? Rusija i Amerika optužuju jedna drugu za bombardovanje Alepa

Planeta -
Pentagon je optužio Moskvu za bombardovanje dve bolnice u Alepu, a Moskva tvrdi da njeni avioni tada nisu ni bili iznad tog grada i da su bombardovali američki avioni.

Dva američka jurišna borbena aviona tipa A-10 "tanderbolt II" bombardovala su u sredu sirijski grad Alep i uništila devet objekata, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Komentarišući tvrdnju portparola Pentagona, pukovnika Stivena Vorena, da su ruski avioni bombardovali dve bolnice u Alepu, portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov kaže da Voren nije rekao ni koje su to bolnice, ni gde su, niti je dao koordinate, vreme ili izvor te navodne informacije, "apsolutno ništa".

"Nijedan ruski lovac juče nije bombardovao Alep. Najbliža meta bila je 20 kilometara daleko od Alepa", kazao je Konašenkov.

Rusko vojno vazduhoplovstvo izvelo je preko 500 vazdušnih udara i uništilo gotovo 1.900 objekata terorista u Siriji između 4. i 11. begruara. Moskva navodi i da su dvojica visokih komandanata terorista ubijena u tim napadima.

(Rojters/Raša tudej)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja