(VIDEO) KOBNO TINEJDŽERSKO SURFOVANJE: 17-godišnjakinja preminula nakon napada AJKULE
Foto: Twitter

Australija

(VIDEO) KOBNO TINEJDŽERSKO SURFOVANJE: 17-godišnjakinja preminula nakon napada AJKULE

Planeta -

Maloletna surferik ubijena je u napadu morskog psa na zapadnoj obali Australije.

Tinejdžerka i njezin otac su surfovali kada ju je kod Esperanca u zapadnoj Australiji napao morski pas. Navodno je u napadu ostala bez noge pa joj je na plaži pružena prva pomoć.

Kako piše Independent, u kritičnom stanju je prevezena u bolnicu gdje je i preminula. Do napada je došlo na plaži Vili Bej koja je nakon napada zatvorena, a posetioci su zamoljeni da se ne približavaju tom području 48 sati

Lokalni mediji javljaju kako će odeljenje za ribarstvo patrolirati područjem kako bi osigurao plažu. Kako prenosi Vest Australian, devojka je surfovala na popularnom odredištu Kelp Beds, koje se nalazi tri kilometra od zaliva Vilie. Ta lokacija je navodno poznata po velikim belim ajkulama. U zadnjih nekoliko decenija Australiji dolazi do prosečno dva napada morskih pasa godišnje. Tako je 2014. godine surfer Šon Polard napadnut na istoj plaži, a u tom napadu je izgubio desnu šaku i levu ruku. Prošlog juna je 60-godišnja Doreen Colier preminula nakon što ju je napao veliki morski pas dok je ronila na udaljenosti od jednog kilometra od Perta.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track