(VIDEO) KRAJ SERIJSKOG UBICE: Sablasni spavač proglašen krivim za ubistvo 10 žena
Foto: Printscreen YouTube

Presuda stigla, još se čeka osuda

(VIDEO) KRAJ SERIJSKOG UBICE: Sablasni spavač proglašen krivim za ubistvo 10 žena

Planeta -

Bivšem đubretaru Loniju Dejvidu Frenklinu junioru (63) tek treba da bude izrečena kazna za ubistvo devet žena i jedne tinejdžerke u Los Anđelesu u periodu od 30 godina.

Poroti višeg suda bio je potreban samo jedan dan da odluči "kriv je" po svih 10 tačaka za ubistvo, ali i za napad na 11. žrtvu, koja je jedina preživela 1988. godine kad ju je upucao, silovao je i izbacio iz auta misleći da je mrtva. Baš ona je policiji ispričala da je napadač crnac u ranim tridesetim godinama.

Frenklin je proglašen krivim za ubistvo iz vatrenog oružja ili davljenjem sedam žrtava u periodu između avgusta 1985. i septembra 1988. Još tri žene ubio je između marta 2002. i januara 2007. Za to vreme je radio kao mehaničar u gradskoj čistoći, što mu je omogućavalo da bude "nevidljiv" i nezapažen. Zbog jaza od više od 13 godina između dve serije ubistava, dobio je nadimak Sablasni spavač.

Od podizanja optužnice u martu 2011, losanđeleska policija je saopštila da je prikupila dokaze koji povezuju Frenklina s još najmanje šest ubistava. Neka su se dogodila u periodu tokom kog je ubica navodno mirovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track