(VIDEO) KRVAVI LJUBAVNI TROUGAO: Grčkog ambasadora (59)  izbo i zapalio ženin (40) ljubavnik (29)!
Foto: Printscreen

Fatalna brazilka

(VIDEO) KRVAVI LJUBAVNI TROUGAO: Grčkog ambasadora (59) izbo i zapalio ženin (40) ljubavnik (29)!

Planeta -

Grčkog ambasadora u Brazilu Kjirijakos Amiridis (59) ubio je vojni policajac, ljubavnik njegove žene inače Brazilka. Vojni policajac Serđo Gomes Moreira Filho (29) priznao je da je on ubio ambasadora, ali tvrdi da je to bilo u samoobrani.

Nakon toga je zamolio rođaka da mu pomogne da ukloni telo. Policija sumnja da je ubistvo naručila ambasadorova supruga Francis De Souza Oliveira (40), ali ona još nije optužena.

Serđo Gomes Moreira, Francis De Souza Oliveira Foto prointscreeen tveet
Serđo Gomes Moreira, Francis De Souza Oliveira Foto prointscreeen tveet

Ambasador Amiridis nestao je u ponedeljak. Njegovo telo u spaljenom automobilu pronađeno je u četvrtak pored Rio de Žaneira, saopštila je policija. Grčki ambasador je devedesetih godina radio i u grčkoj ambasadi u Beogradu. Osumnjičeni policajac je na saslušanju izjavio da se potukao s ambasadorom i "da nije imao izbora nego da ga udari i ubije”.

Ambasador je ubijen u svojoj kući. Amiridis je u januaru 2016. postavljen za ambasadora u Brazilu, i živeo je u glavnom gradu Braziliji, ali je praznike obično provodio u tom gradu pored Rija, gde je bio generalni konzul od 2001. do 2004.

Serđo je odmah priznao zločin. Rekao je da je bio očajan i da nije znao što da napravi, pa je zamolio rođaka da mu pomogne i da urede sve da ambasadorovo telo nestane”. On i rođak su umotali leš u tepih i uneli ga u automobil. Odvezli su se van grada, zapalili automobil i gurnuli ga sa puta. U ambasadorovoj kući policija je pronašla krv na kauču.

Veruju da je ubijen ubodima noža ili nekim drugim oštrim predmetom. Na ispitivanje je pozvana ambasadorova udovica i rođak vojnog policajca Eduardo Moreira de Melo. Veruje se da je ubistvo naručila udovica ambasadora i nagovorila svog ljubavnika Moreiru da ubije Grka. Međutim, nemaju još dokaza pa je nisu optužili. Ipak, zadržana je u pritvoru.

Ona je u policiji izjavila da je njen ljubavnik, vojni policajac, ubio njenog muža, ali je negirala da je upletena. Rođak je ispričao policajcima da mu je Moreira stariji obećao da će mu dati 80.000 reala (oko 25.000 dolara), ali kada prođe 30 dana. Sad su svi troje iza rešetaka.

(Jutarnji,hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track