(VIDEO) LJUBAV JE SLEPA: Ove žene su znale da se udaju za SERIJSKE UBICE
Foto: Youtube Screenshot/ABC Action News

Neočekivano

(VIDEO) LJUBAV JE SLEPA: Ove žene su znale da se udaju za SERIJSKE UBICE

Planeta -

Američkim serijskim ubicama u zatvorima nije bilo dosadno. Obožavateljki je bilo na sve strane. Mnogi od njih venčali su se nakon što su osuđeni na doživotne kazne zatvora.

To što su njihovi muževi osuđene serijske ubice ovim ženama nije smetalo. One su bile uverene da su njihovi voljeni dobri i divni ljudi koji su nevino optuženi. Donosimo vam popis ubica koji su sreću pronašli u zatvoru. Među ubicama je i jedna žena.

Kerol En Bun i Ted Bandi

On je bio noćna mora SAD-a: Zgodan, obrazovan i ubica 36 žena. Zloglasni američki višestruki ubica Ted Bandi koji je tokom 70-ih i 80-ih silovao i ubio 36 devojaka pogubljen je 1989. na električnoj stolici. Dok je bio zatvoren venčao se sa Kerol En Bun koju je godinama poznavao. Zaprosio ju je 1980. u sudnici pre nego je osuđen na smrt i ona je pristala. Dve godine kasnije dobili su i dete iako bračne posete nisu bile dopuštene?!

Dorin Loj i Ričard Ramirez

Ričard Ramirez poznat pod imenom "noćni progonitelj" osuđen je za ubistva 13 osoba. On je terorisao južnu Kaliforniju od 1984. do 1985. godine. Osuđen je i za silovanje, sodomiju, prisiljavanje na oralni seks, provalu i pokušaj ubistva. Na mestima zločina često je crtao ili ostavljao satanističke simbole.

Neke žrtve je prisiljavao da se "kunu u Satanu". "Noćni progonitelj" nije birao žrtve, tako da su se tu našli muškarci, žene i deca svih starosnih doba. Jedna od njegovih žrtava je bila i šestogodišnja devojčica, koju je brutalno silovao. Ali za Dorin Loj on je bio savršen muškarac. Ljubav je počela dopisivanjem i oni su se uskoro zaljubili. Ona je od prvog dana tvrdila da je njen suprug koji ju je zaprosio 1988. savršen muškarac. Venčali su se osam godina kasnije. - On je ljubazan, zabavan, šarmantan. On je moj najbolji prijatelj - tvrdila je zaljubljena Dorin.

Rozali Martinez i Oskar Bolin

Serijski ubica Oskar Bolin optužen je za ubistvo tri mlade žene 1986. godine i osuđen na doživotni zatvor. Deset godina kasnije Oskar se oženio i to Rozali Martinez koja je radila kao advokat u njegovom timu branilaca. On je nju uverio u svoju nevinost tako da je ona ostavila svoj posao i razvela se od svog muža, inače bogatog i uglednog advokata, kako bi mogla postati Oskarova žena.

Starateljstvo nad četvero dece je takođe prepustila mužu. Venčali su se telefonski. Nikad, ali nikad nisam ni na sekundu pomislila da je on kriv za ta tri ubistva - rekla je za medije pre dve godine Martinez. Oskar Bolin koji je do kraja života tvrdio da nije kriv pogubljen je smrtonosnom injekcijom pre godinu dana na Floridi. Rozali se do kraja borila za njegovo oslobođenje

Kristin Džoan Svege i Teks Votson

Čarls 'Teks' Votson bio je pripadnik zloglasne 'porodice' Čarlsa Mejsona i odgovoran je za najmanje 5 ubistava. Dok je služio doživotnu kaznu oženio se 1979. godine za Kristin Džoan Svege.

Pre toga je, tačnije 1975. Prešao u hrišćanstvo i 1978. godine objavio knjigu 'Will you die for me'. Džoan je bračne posete redovno koristila tako da je par dobio četvoro dece. Razveli su se 2003. godine nakon 24 godine braka, ali su i dalje ostali prijatelji.

Braća Menendez i njihove žene

Lajl Menendez i njegov brat Erik osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva svojih roditelja. Na Beverly Hillsu 1989. godine tada 21-godišnji Lajl i 18-godišnji Erik upucali su oca i majku kako bi se domogli njihovog bogatstva. Mesecima nakon zločina novac su trošili na skupe automobile, putovanja i stanove. Uhapšeni su 1990. godine, a branili su se teorijom da su roditelje ubili iz straha.

Pokojnog su oca proglasili pedofilom, a majku poremećenom alkoholičarkom i narkomankom. Lajl se 1996. u zatvoru oženio dugogodišnjom prijateljicom i bivšim modelom En Erikson. Brak je potrajao pet godina. Ana ga je ostavila kad je saznala da se on dopisuje s drugom ženom. Lajl se dve godine kasnije opet oženio urednicom časopisa Rebekom Snid koja je posle postala advokat. Samac nije ostao ni Lajlov mlađi brat Erik. On se 1999. godine oženio sa devet godina starijim Tami Ruth Saccoman u čekaonici državnog zatvora Folsom. Erik je uvek govorio da je upravo Tami ono što ga održava na životu.

Brdski davitelji i njihove žene

U dve godine (1977-1978) dvojica rođaka Kenet Bjanki i Anđelo Buono sejali su strah Kalifornijom. Oteli su i silovali 10 devojčica i devojaka starih od 10 do 28 godina. Na brdu iznad Los Anđelesa bi ih ubili zbog čega su ih mediji prozvali “brdski davitelji”. Bjanki je prvo pokušao da se brani neuračunljivošću, ali nakon veštačenja koje je pokazalo da samo glumi psihičku bolest, priznao je zločine i svedočio protiv Buonoa.

Obojica su osuđeni na doživotni zatvor. Bjanki je počeo da se dopisuje dopisivati sa dve godine mlađom Širli Džojs Buk 1986. godine i ubrzo su se zaljubili. Venčali su se 1990. godine. Samo četiri godine posle usledeo je razvod jer je Širli saznala da se njen dragi dopisuje sa drugom ženom. Bjankijev rođak Angleo Buono venčao se sa Kristin Kizuka 1986. godine. Ova službenica kalifornijskog Zavoda za zapošljavanje upoznala ga je kad je posećivala svog prvog muža s kojim je dobila troje dece u zatvoru u kom je bio i Buono. On je pet meseci bio smešten u ćeliji do Buonove. Ostali su u braku sve do njegove smrti iako im nije bilo dopušteno konzumirati brak. Bueno je umro 2002. od srčanog udara u 67. godini života

Džejms Vajthaus i Suzan Atkins

Suzan Atkins je bila jedna od najodanijih pripadnica kulta Čarlsa Mejsona kog je obožavala do te mere da je govorila da je on Isus. Osuđena je za ubistva Gerija hejmana, Šeron Tejt, Lina i Rozmaru Labjank. Na samom suđenju, kao i drugi članovi "porodice", držala se prkosno i hvalila svojim zločinom.

Godine 1974. je prešla u hrišćanstvo, ali su pokušaji da dobije uslovno puštanje uvek završavali bez uspeha, posljednji put 2005. godine, i to zahvaljujući protivljenju porodica žrtava. Iza rešetaka je i umrla, ali se međuvremenu se čak dva puta udala. Drugi put je to bilo za harvardskog studenta Džejmsa Vajthausa1987. godine koji je bio 15 godina mlađi od nje. Ostali su zajedno sve do njene smrti 2009. godine

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track