(VIDEO) LONDONSKI TERORISTA MALTRETIRAO ROĐENU DECU: Ćerka mu se osvetila za sve muke!
Foto: Printscreen Facebook

Novi detalji o krvniku

(VIDEO) LONDONSKI TERORISTA MALTRETIRAO ROĐENU DECU: Ćerka mu se osvetila za sve muke!

Planeta -

Halid Masud terorista koji je prošlog četvrtka izveo napad na Vestminsteru, pokušavao je da svoje dve ćerke preobrati u islam, ali taj plan mu je uspeo samo delomično.

Starija ćerka Endi potpuno se okrenula veri, navodno živi u Birmingemu pod arapskim imenom i nosi burku koja joj prekriva celo lice.

S druge strane, mlađa ćerka Tigan je uspela da se odupre zahtevima i maltretiranju oca. Uz pomoć majke preživela je teror u kući i na kraju je odbila zahtev pomahnitalog oca da se preobrati u islam. Najveći udarac ocu zadala je kada je na matursko veče otišla u haljini koja više otkriva nego pokriva.

"Njena majka Džejn žestoko se protivila ideji da joj ćerka postane verski fanatik. S druge strane, Endi je nije htela da sluša majku i napustila je dom", rekao je njen školski drug."Endi je napustila majku i sestru i otišla da živti kod oca. Nemam pojma zašto je to uradila, tip je bio totalni ludak", on.

Halid Masud rođen je pod imenom Ejdrijen Rasel Adžao, a islam je preuzeo 2003. kada je radikalizovan u zatvoru. Džejn Harvej je upoznao dok je radio s njom u jednoj farmaceutskoj kompaniji i sa nom je dobio dve ćerke, ali su se razišli kad je uhapšen 2000. godine.

On je za vreme rata u Bosni i Hercegovini bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahid". Postoji spisak od 1.774 boraca odreda "El mudzahida", među kojima je i Masudovo ime.

(San)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track